Autor:

Čína s kuřecím masem ve WOKU

Střední
Porce: 2
Ingredience
Olej arašídový  
Kuřecí prsa 2 ks
Světlá sojová omáčka  
Tmavá sojová omáčka  
Pasta sambal oelek  
Ústřicová omáčka  
Rybí omáčka  
Med  
Voda  
Čínské nudle
takové ty čtverce
2 ks
Solamyl (bramborový škrob)
nebo mouka
 
Pórek
kousek, dle chuti
 
Bambusové výhonky
plátky, tak půl sklenice (bez vody)
 
Cibule
větší
1 ks
Mrkev
větší
2 ks
Čína s kuřecím masem ve WOKU

Postup přípravy:

Prsní řízky nakrájíme na nudličky, které je dobré lehce obalit ve škrobu, případně mouce. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, pórek také. Cibuli na osminky a oddělíme jednotlivé vrstvy.
Nachystáme si vše, co bude potřeba, k plotně, neboť čína je rychlý způsob vaření a není čas odbíhat. Takže WOK, olej, omáčky, vodu, med - vše k ruce.
WOK rozpálíme na největším plameni nasucho, až začne stoupat dým, přidáme jednu lžíci arašídového oleje. Po chviličce přidáme nakrájené maso a za nepřetržitého míchání smažíme, až je krásně ze všech stran bílé. Dáme bokem na talíř.
Do WOKU dáme opět lžíci ar. oleje a po chvilce vhodíme cibuli a neustále mícháme cca 1 minutu, cibule bude nahnědlá. Přidáme mrkev, bambusové výhonky - plátky, pórek a přidáme střik vody. Na to max. lžíci světlé sójové omáčky, stejně tak tmavé sójové omáčky, lžíci ústřicové omáčky, 2 střiky rybí omáčky, lžičku sambal oeleku a lžičku medu. Pořádně promícháme a dáme stranou.

Čínské nudle lehce povaříme v NEosolené vodě, tak 5 minut (neřídit se dle návodu na obalu), poté scedíme.
WOK vypláchneme, vytřeme papírovou utěrkou. Opět nasucho rozpálíme. Přidáme lžíci ar. oleje a po chvíli přidáme nudle. Neustále mícháme, prohazujeme, obracíme, aby byly ze všech stran osmažené, cca 3 minutky. Poté přidáme střik vody, přidáme směs a maso, promícháme a servírujeme.

(Je možné samozřejmě nepoužít ústřicovou a rybí omáčku, pokud nemáte, nechcete kupovat, když neznáte, nebo ji nemáte rádi. Stejně tak je možné sambal oelek a med nahradit sladkou čili omáčkou.)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Trhanec s jablky a rozinkami Svátky jara den po dni. Ty nej velikonoční recepty - díl I. Články z

Komentáře k receptu: Čína s kuřecím masem ve WOKU

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web