Autor:

Čína s kuřecím masem ve WOKU

Střední
Porce: 2
Ingredience
Olej arašídový  
Kuřecí prsa 2 ks
Světlá sojová omáčka  
Tmavá sojová omáčka  
Pasta sambal oelek  
Ústřicová omáčka  
Rybí omáčka  
Med  
Voda  
Čínské nudle
takové ty čtverce
2 ks
Solamyl (bramborový škrob)
nebo mouka
 
Pórek
kousek, dle chuti
 
Bambusové výhonky
plátky, tak půl sklenice (bez vody)
 
Cibule
větší
1 ks
Mrkev
větší
2 ks
Čína s kuřecím masem ve WOKU

Postup přípravy:

Prsní řízky nakrájíme na nudličky, které je dobré lehce obalit ve škrobu, případně mouce. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, pórek také. Cibuli na osminky a oddělíme jednotlivé vrstvy.
Nachystáme si vše, co bude potřeba, k plotně, neboť čína je rychlý způsob vaření a není čas odbíhat. Takže WOK, olej, omáčky, vodu, med - vše k ruce.
WOK rozpálíme na největším plameni nasucho, až začne stoupat dým, přidáme jednu lžíci arašídového oleje. Po chviličce přidáme nakrájené maso a za nepřetržitého míchání smažíme, až je krásně ze všech stran bílé. Dáme bokem na talíř.
Do WOKU dáme opět lžíci ar. oleje a po chvilce vhodíme cibuli a neustále mícháme cca 1 minutu, cibule bude nahnědlá. Přidáme mrkev, bambusové výhonky - plátky, pórek a přidáme střik vody. Na to max. lžíci světlé sójové omáčky, stejně tak tmavé sójové omáčky, lžíci ústřicové omáčky, 2 střiky rybí omáčky, lžičku sambal oeleku a lžičku medu. Pořádně promícháme a dáme stranou.

Čínské nudle lehce povaříme v NEosolené vodě, tak 5 minut (neřídit se dle návodu na obalu), poté scedíme.
WOK vypláchneme, vytřeme papírovou utěrkou. Opět nasucho rozpálíme. Přidáme lžíci ar. oleje a po chvíli přidáme nudle. Neustále mícháme, prohazujeme, obracíme, aby byly ze všech stran osmažené, cca 3 minutky. Poté přidáme střik vody, přidáme směs a maso, promícháme a servírujeme.

(Je možné samozřejmě nepoužít ústřicovou a rybí omáčku, pokud nemáte, nechcete kupovat, když neznáte, nebo ji nemáte rádi. Stejně tak je možné sambal oelek a med nahradit sladkou čili omáčkou.)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bistecca di manzo Lehké recepty přímo od moře - část II. Články z

Komentáře k receptu: Čína s kuřecím masem ve WOKU

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web