Cikánské řízky

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • maso králičí, kuřecí, vepřové
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 5
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 5
      ks vejce
    • 2
      ks cibule střední
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička chilli
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 2
      lžička vegeta
    • 2
      lžička sojová omáčka
    • 2
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Používám nejraději maso kuřecí, rychle se dělá a je chutnější. Maso a cibuli nakrájíme na menší kostičky. Všechny ingredience smícháme dohromady do větší zadělávací mísy podle množství masa. Důkladně zamícháme a naložíme na 24 hodin do lednice. Druhý den pečeme placičky do zlatohněda až do hněda.
2
Podáváme jako přílohu brambory nebo bramborovou kaši. Je to moc chutné a pánové to ocení.

Komentáře k receptu

  • zdenka
    zdenka |

    7. 1. 2012 06:43

    ale cigani takle rizky nedelaj pekne kecas :-D

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    30. 4. 2009 07:35

    Dělala jsem včera k večeři, mám na receptu 400g kuřecích prsíček a 4 vejce+ koření, solamyl atd. Z tohoto množství jsem udělala 17 placiček (velké asi jako lívanečky - mohlo by se i na lívanečníku péci). Dali jsme si k tomu chleba,hořčici a zeleninový salát. Výborné hodnotím za 1 !!

  • Jarka Mastilová
    Jarka Mastilová |

    7. 8. 2008 19:34

    dnes jsem dělala na oběd,přidala jsem česnek a ubrala cibule,byly fakt moc dobré.Dávám 1.Recept je podobný čínským placičkám,které jsou zde také.

  • Petra- autor receptu
    Petra- autor receptu |

    6. 3. 2008 12:17

    Odpovídám na vaše dotazy, toho masa má být opravdu tak kilo, může být i o něco víc záleží kolik chcete z toho udělat řízečků. Je to čistě na vás, kolik masa zrovna máte. Většinou je z toho kila dělám, ale stalo se mi že jsem opoměla a měla pouze půl kilo a nic se nestalo, jen bylo více "sosu".

  • Dana Musilová
    Dana Musilová |

    13. 1. 2008 11:24

    Jani, já měla málo masa, tak jsem dala asi 450gramů a ostatní suroviny jsem dala poloviční dávku. Proto myslím, že na celou dávku by mělo být 1 kg masa. Dala jsem vepřové, ale jak se uleželo, tak by jste nepoznala, že jde o vepřové, měkkounké jako dort!

  • Jana Š.
    Jana Š. |

    11. 1. 2008 21:46

    Danko, kolik jste dávala masa (v gramech)? Alespoň přibližně.

  • Dana Musilová
    Dana Musilová |

    11. 1. 2008 17:45

    Je to vynikající, ty kostičky masa musí být opravdu malé, aby se to lépe spojilo-už to vím na příště, myslím, že toho masa má být asi 1kg. Zmizelo to s rychlostí blesku-mňam

  • Dana Musilová
    Dana Musilová |

    10. 1. 2008 17:45

    Mám to naložené, ale bohužel jsem neobjevila, kolik toho masa má být...připadá mi nějak moc vajec, no uvidíme, zítra napíšu ohlasy těch mých chlapů :-)

  • Marie Netolická
    Marie Netolická |

    22. 4. 2007 13:04

    Je to výborné, mohu doporučit. Já ještě přidávám lžičku kari. Ale i bez něj je to mňamka ;-)