Chuťovky z divokého západu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
15 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sušené švestky
    • anglická slanina nakrájená na tenké plátky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušené švestky vypeckujeme. Plátky anglické slaniny po délce rozpůlíme. Každou švestku obalíme slaninou a upevníme párátkem. Opékáme ze všech stran na grilu nebo na pánvi 2-3 minuty.
2
Místo sušených švestek lze použít např. datle. Podáváme teplé.
Zařazení: Chuťovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    6. 1. 2013 12:43

    Opravdu výborná chuťovka, zkoušela jsem švestky a plnila dle rad v komentářích gorgonzolou (a ještě mandlí a banánem), bylo to opravdu výborné, nejvíc ze všeho ale frčela ta gorgonzola :)

  • pippiva
    pippiva |

    30. 1. 2011 17:15

    A take je vyborne dat do kazde svestky pred zabalenim kousek gorgonzoly,jako predkrm to nema chybu!

  • Gabriela B
    Gabriela B |

    14. 9. 2005 17:32

    Já občas přidávám švestky obalené ve slanině do špízů a chutná to báječně.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    14. 9. 2005 16:12

    Zní to šileně, ale už jsem to jedla u kamarádky a chuť je opravdu skvelá!

  • Barbara
    Barbara |

    14. 9. 2005 14:08

    Dobře a hlavně snadno se to dělá také v troubě, na plechu vyloženým pečícím papírem. U nás je to velmi oblíbený předkrm. Dávám to třeba i jako ozdobu na salát.