Autor:

Smaženice z václavek (bedel, hlívy)

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Václavky
pokrájené, krátce povařené v horké vodě, scezené
180 g
Cibule 1 ks
Olej  
Anglická slanina
nebo váhalova, gazdovská...
100 g
Česnek
dle chuti 1 -
2 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka
- není nutná
 
Mletý kmín
- není nutný
 
Rozšlehané vejce
dle velikosti, 5 -
6 ks
Smaženice z václavek (bedel, hlívy)

Postup přípravy:

Na trošce oleje či másla necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme krátce osmažit i nastrouhaný (nasekaný) česnek s drobně pokrájenou slaninou. Pak přidáme scezené houby, osolíme a okořeníme dle chuti a vše společně chvíli podusíme pod poklicí za občasného promíchání. Nakonec přidáme rozšlehaná mírně osolená vejce, která necháme dle chuti za stálého míchání srazit do požadované hustoty a podáváme.

Pokud chceme smaženici bezmasou, vynecháme slaninu.

Smaženice se dá jíst i vychladlá, takže ji můžeme použít jako rychlé pohoštění na chlebíčkách či chlebu, dozdobené zeleninou nebo bylinkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Sedlácká omeleta Podzimní pohoda na chalupě. Vyzkoušejte skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Smaženice z václavek (bedel, hlívy)

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web