Smaženice z václavek (bedel, hlívy)

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 180
      g václavky pokrájené, krátce povařené v horké vodě, scezené
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 100
      g anglická slanina nebo váhalova, gazdovská...
    • 2
      stroužek česnek dle chuti 1 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka - není nutná
    • mletý kmín - není nutný
    • 6
      ks rozšlehané vejce dle velikosti, 5 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje či másla necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme krátce osmažit i nastrouhaný (nasekaný) česnek s drobně pokrájenou slaninou. Pak přidáme scezené houby, osolíme a okořeníme dle chuti a vše společně chvíli podusíme pod poklicí za občasného promíchání. Nakonec přidáme rozšlehaná mírně osolená vejce, která necháme dle chuti za stálého míchání srazit do požadované hustoty a podáváme.
2
Pokud chceme smaženici bezmasou, vynecháme slaninu.
3
Smaženice se dá jíst i vychladlá, takže ji můžeme použít jako rychlé pohoštění na chlebíčkách či chlebu, dozdobené zeleninou nebo bylinkami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.