Autor:

Chřestová polévka s rajčaty

Snadné
Ingredience
Chřest 500 g
Smetana 125 ml
Máslo 3 lžíce
Cukr 1/2 lžička
Rajčata 2 ks
Citronová šťáva 1 lžíce
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Chřestová polévka s rajčaty

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Chřest omyjeme a oloupeme. Slupky vložíme do litru vařící osolené vody a 15 minut vaříme. Vývar scedíme. Chřest nakrájíme na kousky a osmažíme na másle. Posypeme cukrem, zalijeme vývarem a smetanou a vaříme asi 20 minut. Rajčata spaříme, oloupeme, dužinu nakrájíme na kostičky. Hlavičky chřestu vyjmeme z vývaru, zbylý chřest rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Polévku rozdělíme na talíře, do každé porce vložíme několik chřestových hlaviček a kousky rajčat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Reklama
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Chřestová polévka s rajčaty

Komentáře

  1. Romana   23.05.2011 | 12:35 | reagovat | závadný

    Polévka je výborná... Jelikož jsem do ní dala více smetany, musela jsem ji dochutit ještě kostkou zeleninového bujónu. Dělala jsem ji teda bez těch rajčátek. Ale opravdu vynikajicí ;) Děkuji za recept :)

  2. girlska   09.05.2011 | 10:35 | reagovat | závadný

    S polévkou byla docela práce, sice snadná, ale patlačka to byla, a že by výsledek stál za to, to asi ne.
    Byla dobrá, ale za tu práci s tím to nestojí.
    Pardon

  3. Anonym   15.05.2010 | 13:19 | reagovat | závadný

    Báječná !!! ... másla jsem ubrala a neodpustila si českou klasiku = kořenovou zeleninu a Masox.

  4. Jana Ehnes   20.02.2010 | 15:36 | reagovat | závadný

    Pani Kipra - nic spatneho jste neudelala, ta horka chut pochazi vetsinou prave z tech slupek, vetsinou pomuze, kdyz u chrestu nejprve uriznete konec (po zvuku poznate, jestli neni drevity, pokud ano, tak jeste kousek odriznout), potom teprve oloupejte, slupky uvarite, do vody doporucuji pridat krome soli i lzicku cukru a trochu citronove stavy nebo bileho vina.

  5. Jana Markovicova   25.05.2009 | 17:04 | reagovat | závadný

    Výborná polévka,chřest jsem dělala poprvé a dávám 1 :)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web