Autor:

Chléb ve vajíčku

Snadné
Ingredience
Chleba
starší
8 plátek
Vejce 3 ks
Sůl 1 špetka
Salám 100 g
Rajče 3 ks
Cibule 1 ks
Okurka
čerstvá a kyselá
2 ks
Hořčice 8 lžička
Sýr
hermelín nebo jiný, i tavený
100 g
Rostlinný olej
na smažení
 
Chléb ve vajíčku

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Na pánvi rozpálíme olej, vejce rozkloktáme v hlubokém talíři, osolíme a z obou stran v nich rychle námáčíme přepůlené plátky chleba. Ihned smažíme do zlatova a dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Pak osmažený chléb pomažeme horčicí a poklademe vším, co máme rádi. A nebojíme se kombinovat a dát prostě od všeho něco...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1-
4.53 15 5 1

Komentáře k receptu: Chléb ve vajíčku

Komentáře

  1. Milka R.   12.04.2013 | 4:16 | reagovat |

    Dělávám podobné. Jen nesmažím na oleji, to prostě nesnáším. Na trošce oleje smažím jen amolety-palačinky. Jinak když obalované řízky, tak hodně oleje rozpálit. Topinky a bramborové placky smažím na sádle, které naberu vařečkou a potřu s ním teflonovou pánev. Do rozkvedlaného vajíčka dávám sůl a česnek nastrouhaný na jemném struhadle. Švagrová dávala i papriku. Potřu krajíc chleba po jedné straně a položím na pánev namazanou stranou. Musí se počkat, až se odlepí vejce od pánve a přichytí se na topince. Pak osmažím na druhé straně. Mám k tomu ráda sterilované okurky nebo jablko. Taky čaj nebo bílá káva, kakao... Když se obalí chleba o obou stranách tak je měkký a vhodný i pro lidi, kteří mají potíže s kousáním. Když tam dávám česnek, tak by bylo dobré přidat i trochu majoránky.

  2. MartikK   27.10.2011 | 9:08 | reagovat |

    Dobrota. Měli jsme k večeři, jen slabě potřené hořčicí a k tomu zeleninu a mléko.

  3. Simča Sládková   23.08.2009 | 22:26 | reagovat |

    Z normálního chleba (typ Šumava) to dělám k večeři - do vajíčka přidám i nějaké bylinky, česnek nebo nastrouhaný sýr... A nebo ze světlého toustového k snídani - pak to posypu cukrem (možná vám to bude připadat divné, ale raději to máme s krupicovým, než s práškovým) s skořicí. V Bulharsku se těm sladkým říká "princesky" a je to s kyselým mlékem častá snídaně. Simča

  4. Gabriela Korbelová   10.05.2006 | 11:33 | reagovat |

    Takto upravené se dají i pomazat marmeládou,povidly, posypat tvarohem, chutnají pak jako lívance.

  5. Jana   21.04.2006 | 19:32 | reagovat |

    Tenhle chleba občas vaříme,je dobrý se spoustou zeleniny,cibulkou na kroužky,proužky salámu,šunky,uzeného masa,nastrouhaným tvrdým sýrem a pokapaný kečupem.Je to rychlé a suroviny na výrobu jsou doma vždycky po ruce.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web