Chléb ve vajíčku

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 15
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      plátek chleba starší
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g salám
    • 3
      ks rajče
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks okurka čerstvá a kyselá
    • 8
      lžička hořčice
    • 100
      g sýr hermelín nebo jiný, i tavený
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi rozpálíme olej, vejce rozkloktáme v hlubokém talíři, osolíme a z obou stran v nich rychle námáčíme přepůlené plátky chleba. Ihned smažíme do zlatova a dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Pak osmažený chléb pomažeme horčicí a poklademe vším, co máme rádi. A nebojíme se kombinovat a dát prostě od všeho něco...
Zařazení: Chuťovky Slané
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Leny
    Leny |

    21. 4. 2014 10:02

    Tohle je, doufám, vtip...

  • Milka R.
    Milka R. |

    12. 4. 2013 04:16

    Dělávám podobné. Jen nesmažím na oleji, to prostě nesnáším. Na trošce oleje smažím jen amolety-palačinky. Jinak když obalované řízky, tak hodně oleje rozpálit. Topinky a bramborové placky smažím na sádle, které naberu vařečkou a potřu s ním teflonovou pánev. Do rozkvedlaného vajíčka dávám sůl a česnek nastrouhaný na jemném struhadle. Švagrová dávala i papriku. Potřu krajíc chleba po jedné straně a položím na pánev namazanou stranou. Musí se počkat, až se odlepí vejce od pánve a přichytí se na topince. Pak osmažím na druhé straně. Mám k tomu ráda sterilované okurky nebo jablko. Taky čaj nebo bílá káva, kakao... Když se obalí chleba o obou stranách tak je měkký a vhodný i pro lidi, kteří mají potíže s kousáním. Když tam dávám česnek, tak by bylo dobré přidat i trochu majoránky.

  • MartikK
    MartikK |

    27. 10. 2011 09:08

    Dobrota. Měli jsme k večeři, jen slabě potřené hořčicí a k tomu zeleninu a mléko.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    23. 8. 2009 22:26

    Z normálního chleba (typ Šumava) to dělám k večeři - do vajíčka přidám i nějaké bylinky, česnek nebo nastrouhaný sýr... A nebo ze světlého toustového k snídani - pak to posypu cukrem (možná vám to bude připadat divné, ale raději to máme s krupicovým, než s práškovým) s skořicí. V Bulharsku se těm sladkým říká "princesky" a je to s kyselým mlékem častá snídaně. Simča

  • Gabriela Korbelová
    Gabriela Korbelová |

    10. 5. 2006 11:33

    Takto upravené se dají i pomazat marmeládou,povidly, posypat tvarohem, chutnají pak jako lívance.

  • Jana
    Jana |

    21. 4. 2006 19:32

    Tenhle chleba občas vaříme,je dobrý se spoustou zeleniny,cibulkou na kroužky,proužky salámu,šunky,uzeného masa,nastrouhaným tvrdým sýrem a pokapaný kečupem.Je to rychlé a suroviny na výrobu jsou doma vždycky po ruce.

  • Helena Hu!
    Helena Hu! |

    4. 1. 2006 16:24

    Taky je výborný, když se do toho vajíčka přidá najemno nastrouhaný sýr (cihla)!

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    22. 11. 2005 08:52

    Tomuhle děti říkají chléb v kožichu, protože osmažený chleba vypadá, jako kdyby měl na sobě kožíšek z hermelínu. Pak to jedí s kečupem a tatarkou. Zkuste, je to s čajem rychlá a docela chutná večeře!