Autor:

Chléb ve vajíčku

Snadné
Ingredience
Chleba
starší
8 plátek
Vejce 3 ks
Sůl 1 špetka
Salám 100 g
Rajče 3 ks
Cibule 1 ks
Okurka
čerstvá a kyselá
2 ks
Hořčice 8 lžička
Sýr
hermelín nebo jiný, i tavený
100 g
Rostlinný olej
na smažení
 
Chléb ve vajíčku

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Na pánvi rozpálíme olej, vejce rozkloktáme v hlubokém talíři, osolíme a z obou stran v nich rychle námáčíme přepůlené plátky chleba. Ihned smažíme do zlatova a dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Pak osmažený chléb pomažeme horčicí a poklademe vším, co máme rádi. A nebojíme se kombinovat a dát prostě od všeho něco...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
1-
4.53 17 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 17x)

Komentáře k receptu: Chléb ve vajíčku

Komentáře

  1. Milka R.   12.04.2013 | 4:16 | reagovat | závadný

    Dělávám podobné. Jen nesmažím na oleji, to prostě nesnáším. Na trošce oleje smažím jen amolety-palačinky. Jinak když obalované řízky, tak hodně oleje rozpálit. Topinky a bramborové placky smažím na sádle, které naberu vařečkou a potřu s ním teflonovou pánev. Do rozkvedlaného vajíčka dávám sůl a česnek nastrouhaný na jemném struhadle. Švagrová dávala i papriku. Potřu krajíc chleba po jedné straně a položím na pánev namazanou stranou. Musí se počkat, až se odlepí vejce od pánve a přichytí se na topince. Pak osmažím na druhé straně. Mám k tomu ráda sterilované okurky nebo jablko. Taky čaj nebo bílá káva, kakao... Když se obalí chleba o obou stranách tak je měkký a vhodný i pro lidi, kteří mají potíže s kousáním. Když tam dávám česnek, tak by bylo dobré přidat i trochu majoránky.

  2. MartikK   27.10.2011 | 9:08 | reagovat | závadný

    Dobrota. Měli jsme k večeři, jen slabě potřené hořčicí a k tomu zeleninu a mléko.

  3. Simča Sládková   23.08.2009 | 22:26 | reagovat | závadný

    Z normálního chleba (typ Šumava) to dělám k večeři - do vajíčka přidám i nějaké bylinky, česnek nebo nastrouhaný sýr... A nebo ze světlého toustového k snídani - pak to posypu cukrem (možná vám to bude připadat divné, ale raději to máme s krupicovým, než s práškovým) s skořicí. V Bulharsku se těm sladkým říká "princesky" a je to s kyselým mlékem častá snídaně. Simča

  4. Gabriela Korbelová   10.05.2006 | 11:33 | reagovat | závadný

    Takto upravené se dají i pomazat marmeládou,povidly, posypat tvarohem, chutnají pak jako lívance.

  5. Jana   21.04.2006 | 19:32 | reagovat | závadný

    Tenhle chleba občas vaříme,je dobrý se spoustou zeleniny,cibulkou na kroužky,proužky salámu,šunky,uzeného masa,nastrouhaným tvrdým sýrem a pokapaný kečupem.Je to rychlé a suroviny na výrobu jsou doma vždycky po ruce.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web