Autor:

Chleba od Hadičky

Střední
Ingredience
Žitná chlebová mouka 1 šálek
Hladká mouka 3 šálek
Kmín 1 lžička
Sůl 2 lžička
Sušené droždí 1/2 lžička
Slunečnicová semínka 1 hrst
Dýňová semínka 1 hrst
Sezamová semínka 1 hrst
Ocet 1 lžička
Studená voda 2 hrnek
Chleba od Hadičky

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

Vymíchat řidší těsto, posypat hladkou moukou a přikrýt utěrkou. Nechat kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě.
Potom promíchat vařečkou, znovu poprášit moukou a nechat ještě kynout 30 minut.
Troubu rozpálit na 230°C i s čistým, suchým kastrolem - např. nerezovým - průměr asi 21-23 cm.
Do horkého kastrolu vyklopit těsto, přikrýt pokličkou a při 230°C péct 30 minut. Pak poklici sundat, stáhnout teplotu na 220°C a nechat péct ještě 20 minut.
Vyklopit na mřížku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Chleba od Hadičky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web