Autor:

Černý kuba

Střední
Ingredience
Kroupy 400 g
Sušené houby 50 g
Sádlo 50 g
Škvarky 50 g
Česnek 5 stroužek
Majoránka  lžička
Pepř mletý  lžička
Sůl
vrchovatá lžíce
 
Kmín
tlučený
1 lžička
Vývar
lze i z kosky masoxu
300 ml
Olej
, nebo sádlo na vymazání pekáče
 
Černý kuba

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

Kroupy několikrát propláchneme. Pak je s trochou soli uvaříme do poloměkka ve vodě, jíž má být dvakrát tolik jako krup. Znovu je několikrát propláchneme. Pokrájené, den předem namočené houby podusíme na sádle.

Přidáme ostatní suroviny, včetně zbytku soli, promícháme s kroupami, vsypeme do vymaštěného pekáčku a ve velmi vyhřáté troubě zapékáme asi 30-40 minut. Řídká konzistence směsi před pečením nesmí mýlit - kroupy vývar během pečení „vypijou“.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Černý kuba

Komentáře

  1. Zaneta   24.12.2013 | 9:48 | reagovat | závadný

    Nam ho delala babicka, tradici dodrzuji, je fantasticky a pochutnam si na nem vic nez na br. salatu.

  2. Mášenka M   26.12.2011 | 12:02 | reagovat | závadný

    Kuba nesmí o Vánoce chybět, je vynikající.

  3. Ivana Šlapáková   22.05.2010 | 13:37 | reagovat | závadný

    Přiznám se, že jem barbarsky přidala tak 20 dkg nakrájeného uzeného masa, aby to vonělo po masu a moooooocccc nám to chutnalo. Doporučuju. Je to jedlé a zdravé. Jako příloha nám přišlo dobré kyselé zelí. Super

  4. Simča Sládková   27.12.2009 | 0:22 | reagovat | závadný

    Tak jsem letos dělala kubu přesně podle tohoto receptu a mohu říct, že byla výborná. Posílám fotečku "z výroby". Simča S.

  5. Tereza J.   20.12.2008 | 19:59 | reagovat | závadný

    Laďka, nemôžeš napísať recept na huníka

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web