Autor:

Černý kořen v sezamové krustě

45 minut PT0H45M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Černý kořen 600 g
Citronová šťáva  
Toastový chléb 6 plátek
Sezamová semínka 8 lžíce
Mouka 2 lžíce
Vejce 1 ks
Olej
(na smažení)
 
Cukr 1 špetka
Sůl  
Na omáčku
Pomeranč 1 ks
Citron 1 ks
Červené víno 100 ml
Skořice 2 ks
Hřebíček 1 ks
Šípková zavařenina 200 g
Pepř celý
(nakládaný)
1 lžíce
Černý kořen v sezamové krustě

Postup přípravy:

Opláchnutý černý kořen oloupejte a povařte ve vroucí vodě se solí, cukrem a citronovou šťávou 6 až 8 minut, aby zůstal pevný na skus. Opečené toasty rozmixujte a promíchejte se sezamem. Kořeny nejprve obalte v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance se sezamovými semínky.

Pomeranč a citron na omáčku dobře omyjte v horké vodě a škrabkou tence oloupejte kůru. Šťávu vymačkejte a svařte s vínem, skořicí a hřebíčkem na jednu třetinu objemu. Propasírujte a promíchejte se zavařeninou a pepřem. Černý kořen osmažte ve fritéze nebo vyšší vrstvě rozehřátého oleje, nechte okapat přebytečný tuk a podávejte s omáčkou a jednoduchým salátem z polníčku a klíčků.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Zelené thajské kari s kuřetem Kapusta? Vezměte ji na milost! Články z

Komentáře k receptu: Černý kořen v sezamové krustě

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web