Celozrnný koláč s jáhlovou náplní

Střední
Korpus
Celozrnná mouka
nebo směs - pohanková, grahamová, špaldová
1 šálek
Nasekané ořechy 1/2 šálek
Hnědý cukr 2 lžíce
Rostlinný olej 3 lžíce
Voda 50 ml
Náplň
Jáhly 0 šálek
Ananasový džus
nebo pomerančový džus
3/4 šálek
Citronová šťáva 0 ks
Vanilka  
Med 4 lžíce
Kukuřičný škrob
nebo instantní kukuřičná kaše
4 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Jáhly rozvaříme v trojnásobném množství vody (na rozvaření je třeba alespoň 40 minut) a pak je přendáme do mixéru.

Zatímco se jáhly vaří, upečeme si korpus: celozrnnou mouku smícháme s posekanými ořechy, hnědým cukrem, olejem a studenou vodou a propracujeme v těsto. Pečící formu na pizzu (menší okrouhlé formy se zvednutými zvlněnými okraji) vymastíme margarínem a vysypeme moukou. Do vymazaného a vysypaného plechu rozetřeme těsto, kterému zvedneme okraje. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Upečený korpus naplníme náplní: v malém hrnci svaříme džus, šťávu z citronu, trochy vanilky, medu a kukuřičného škrobu. Po zhoustnutí vmícháme směs do prosa v mixéru a zmixujeme na hladkou hmotu. Směsí naplníme páj, dobře vychladíme a podáváme s ovocem nebo s vanilkovým krémem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1
Reklama
Pivní vafle Vafle 5x jinak Články z

Komentáře k receptu: Celozrnný koláč s jáhlovou náplní

Komentáře

  1. Majka Přidalová   04.06.2007 | 7:50 | reagovat |

    Váš nápad s mátou není vůbec špatný, náplň jsem zatím ochucovala i nadrobno nasekanou meduňkou a taky to byla mňamka. Nápň se dá udělat i s uvařenoua různě ochucenou pohankou, pudingem, tvarohem, ovocem apod. Pučmeloud ale asi dobroty nerad :) tak ať si trhne krovkou :)

  2. MartinV   02.06.2007 | 19:15 | reagovat |

    Majko, sem tam se zde objeví Pučmeloud a kudy chodí tudy škodí :-) Ale nejvíc ho štve když si ho nikdo nevšímá. Mimochodem do tohoto koláče by určitě pasovalo jáhlové Amasaké a co ho rozmixova s trochou čerstvé chladivé máty, když je léto ?

  3. Majka Přidalová   02.06.2007 | 14:33 | reagovat |

    Hm, zajímalo by mne, kdo recept ohodnotil pětkou a nenapsal k tomu žádný komentář...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web