Celerovo-dýňové pyré (kaše)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g celer - oloupaný
    • 500
      g dýně - oloupaná
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • 2
      lžíce máslo 1 -
    • smetana ke šlehání dle potřeby, není nutná
  • Dále dle chuti
    • bylinky čerstvé, dle chuti: rozmarýn, tymián, majoránka...
    • 2
      stroužek česnek 1 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěný celer s dýní pokrájíme na kostky, zalijeme vodou, citronovou šťávou, osolíme a dáme vařit doměkka. Do hrnce dle chuti můžeme přidat i česnek nebo snítku oblíbených bylinek.
2
Po uvaření slijeme vodu, vyndáme bylinky a česnek (ten nemusíme), pokud jsme je přidávali, přidáme máslo a dýni s celerem rozmixujeme na hladkou kaši, kterou můžeme zjemnit trochou smetany.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kamila Rybářová
    Kamila Rybářová |

    24. 10. 2016 14:51

    Byla to výborná kaše a určitě jí zařadím do jídelníčku častěji.Děkuji.

  • Petra
    Petra |

    29. 10. 2015 08:54

    Nevím proč, ale brambory co teď prodávají stojí za starou belu, pořádná kaše se z nich nedá udělat a vařené ve vodě jsou taky nechutný. Tahle kaše je výborná a hodí se ke všemu stejně jako bramborová kaše a na talíři vypadá hodně atraktivně :-) :-) .