Dýňové pyré s bramborem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory , nejlépe moučnaté
    • 500
      g dýňová dužina (Hokkaido...)
    • sůl dle chuti
    • 40
      g máslo
    • 2
      lžička dijonská hořčice dle chuti, cca
    • snítka tymiánu - není nutná
    • mléko - horké, dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni a oloupané, pokrájené brambory uvaříme doměkka. Poté scedíme, přidáme pokrájené máslo, zalijeme horkým mlékem (množství dle potřeby) a vyšleháme na kaši, kterou dochutíme solí, hořčicí a tymiánem dle chuti.
2
Pyré podáváme například k dušené vepřové pečeni, karbanátkům, přírodním steakům...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lucka
    Lucka |

    1. 11. 2013 14:10

    Je to výborné pyré, dá se jíst i jen tak samotné a bez masa.