Autor:

Ceasar salát

Střední
Ingredience
Salát
Zelený tvrdšího typu
100 g
Slanina
50 - 100 g
100 g
Parmazán
Strouhaný nebo plátkový
 
Veka
Nebo toustový chléb
2 plátek
Vejce
Podle porcí
1 ks
Dresing
Ančovičky 1 lžíce
Vejce 2 ks
Olej  
Pepř mletý  
Hořčice
Malá
1 lžička
Parmazán
Najemno nastrouhaného
1 lžíce
Citronová šťáva
Z jednoho citronu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Plátky veky dáme na plech, posolíme, popepříme, pokapeme olivovovým olejem, vedle položíme plátky slaniny a dáme společně opéct do trouby do křupava.

Připravíme dresing: do mixéru dáme 2 vejce, špetku soli a špetku cukru, zapneme mixér a pomalinku přiléváme olej, až do zhoustnutí. Pokud nám majolka houstne, můžeme přilévat už potom rychleji, potom postupně přidáváme ostatní ingredience - ančovičky, hořčici, pepř, parmezán, citronovou šťávu. Nesolíme, ančovičky jsou slané dost.

Potom ve větší míse smícháme nakrájený nebo natrhaný salát, plátky parmezánu, kostičky opečené veky a na kousky pokrájenou opečenou slaninu. Přidáme tolik dresingu, kolik chceme a lehce rukou promísíme.

Servírujeme do hlubokého talíře, vytvoříme jako kopeček a na vrch dáme vajíčko, které připravíme: v malém kastrůlku uvedeme do varu vodu, sůl, ocet, do vroucí vody rozklepneme vajíčko a povaříme jen velmi krátce 30 vteřin (mělo by se jakoby zabalit, bude z něj taková kulička). Na vrch salátu můžeme ještě přidat dresing. Můžeme také podávat s kousky opečeného kuřete.

Je to v podstatě hlavní chod.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Ceasar salát

Komentáře

  1. Domča@Lea   23.09.2012 | 18:22 | reagovat |

    Výborný :) opravdu doporučuji :)

  2. Hana vac.   05.03.2007 | 8:07 | reagovat |

    Tak pry je to jedno,muze byt pasta

  3. Hana vac.   04.03.2007 | 19:17 | reagovat |

    Ja nemam vyzkouseno s pastou,ale asi v pripade nouze to pujde.Nekde pridavaji jeste ancovicky primo do salatu,ale maji moc vyraznou chut a tak v dresingu uplne staci.Kazdopadne ancovicky budou urcite lepsi.Prodavaji i uplne malinky baleni a muzete je pouzit treba i na pizzu.

  4. Ivana Přikrylová   02.03.2007 | 18:19 | reagovat |

    Dají se ančovičky nahradit sardelovou pastou?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete zhubnout? Tak svačte! Tipy na svačiny, po kterých nepřiberete Chcete zhubnout? Tak svačte! Tipy na svačiny, po kterých nepřiberete
Konec hvězdného páru? Orlando Bloom a Katy Perry si dávají pauzu Konec hvězdného páru? Orlando Bloom a Katy Perry si dávají pauzu
Třezalka a antikoncepce? Pozor, můžete otěhotnět! Na jaké byliny si dávat pozor? Třezalka a antikoncepce? Pozor, můžete otěhotnět! Na jaké byliny si dávat pozor?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web