Autor:

Ceasar salát

Střední
Ingredience
Salát
Zelený tvrdšího typu
100 g
Slanina
50 - 100 g
100 g
Parmazán
Strouhaný nebo plátkový
 
Veka
Nebo toustový chléb
2 plátek
Vejce
Podle porcí
1 ks
Dresing
Ančovičky 1 lžíce
Vejce 2 ks
Olej  
Pepř mletý  
Hořčice
Malá
1 lžička
Parmazán
Najemno nastrouhaného
1 lžíce
Citronová šťáva
Z jednoho citronu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Plátky veky dáme na plech, posolíme, popepříme, pokapeme olivovovým olejem, vedle položíme plátky slaniny a dáme společně opéct do trouby do křupava.

Připravíme dresing: do mixéru dáme 2 vejce, špetku soli a špetku cukru, zapneme mixér a pomalinku přiléváme olej, až do zhoustnutí. Pokud nám majolka houstne, můžeme přilévat už potom rychleji, potom postupně přidáváme ostatní ingredience - ančovičky, hořčici, pepř, parmezán, citronovou šťávu. Nesolíme, ančovičky jsou slané dost.

Potom ve větší míse smícháme nakrájený nebo natrhaný salát, plátky parmezánu, kostičky opečené veky a na kousky pokrájenou opečenou slaninu. Přidáme tolik dresingu, kolik chceme a lehce rukou promísíme.

Servírujeme do hlubokého talíře, vytvoříme jako kopeček a na vrch dáme vajíčko, které připravíme: v malém kastrůlku uvedeme do varu vodu, sůl, ocet, do vroucí vody rozklepneme vajíčko a povaříme jen velmi krátce 30 vteřin (mělo by se jakoby zabalit, bude z něj taková kulička). Na vrch salátu můžeme ještě přidat dresing. Můžeme také podávat s kousky opečeného kuřete.

Je to v podstatě hlavní chod.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Ceasar salát

Komentáře

  1. Domča@Lea   23.09.2012 | 18:22 | reagovat |

    Výborný :) opravdu doporučuji :)

  2. Hana vac.   05.03.2007 | 8:07 | reagovat |

    Tak pry je to jedno,muze byt pasta

  3. Hana vac.   04.03.2007 | 19:17 | reagovat |

    Ja nemam vyzkouseno s pastou,ale asi v pripade nouze to pujde.Nekde pridavaji jeste ancovicky primo do salatu,ale maji moc vyraznou chut a tak v dresingu uplne staci.Kazdopadne ancovicky budou urcite lepsi.Prodavaji i uplne malinky baleni a muzete je pouzit treba i na pizzu.

  4. Ivana Přikrylová   02.03.2007 | 18:19 | reagovat |

    Dají se ančovičky nahradit sardelovou pastou?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web