Bylinkové šištičky (karbanátky)

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g mleté maso - míchané
    • 2
      ks rohlík starší 1,5 -
    • 1
      dl mléko cca
    • 1
      ks vejce
    • 2
      stroužek česnek nastrouhaný
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,5
      lžíce rozmarýn čerstvý, drobně nasekaný
    • 0,5
      lžíce tymián čerstvý, jemně nasekaný
    • 0,5
      lžíce majoránka sušená
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhané nebo rozmixované rohlíky, které zalijeme mlékem. Přidáme vejce, pepř, sůl, česnek, tymián, rozmarýn a majoránku. Vše důkladně promícháme a dáme na hodinu odležet.
2
Ze směsi tvarujeme šištičky nebo placičky (karbanátky), které v rozpáleném oleji smažíme ze všech stran dozlatova.
3
Podáváme se šťouchanými brambory, kaší nebo vařeným bramborem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.