Autor:

Bylinkové mufinky

Snadné
Ingredience
Vločky 2 hrnek
Voda 1 hrnek
Vejce 1 ks
Droždí 1/2 
Cukr 1 lžička
Bylinky  
Sůl  
Mouka
hladká i polohrubá
1 hrnek
Slunečnicová semínka
na posypání
 
Bylinkové mufinky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Vločky zalijeme horkou vodou, promícháme a necháme odležet. V míse mezitím smícháme cukr s kvasnicemi na kašičku, přidáme vejce a nasekané bylinky. Pak přidáme vločky, ochutíme solí a vymícháme těsto, které necháme vykynout. Plech na mufinky (12 ks) vymažeme tukem a naplníme těstem, posypeme semínky a upečeme.

Do těsta můžeme dle chuti přidat: česnek, cibulku, sýr, salám, semínka, koření.

Sladká varianta: těsto ochutíme medem, skořicí, nasekanými ořechy, ovocem, čokoládou apod.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Čokoládový dort Recept na víkend: Čokoládový dort Články z

Komentáře k receptu: Bylinkové mufinky

Komentáře

  1. Lenka   07.06.2008 | 21:12 | reagovat |

    Lenko pokud si napíšete do vyhledavače Muffiny nebo muffinky najde Vám to asi tři stránky receptů,určitě si vyberete

  2. lenka   07.06.2008 | 19:54 | reagovat |

    Potřebovala bych nějaké recepty na mufinky a moc jsem jich nenašla.Zjistila jsem,že Hana,sluničko se ozývala nejčastěji.Proto ji prosím,zda by mi nějaké recepty na mufinky nemohla na email poslat.Děkuji Lenka

  3. Hana.slunicko   24.02.2008 | 21:32 | reagovat |

    Těšila jsem se na tuto slanou variantu... Po namočení vločech se "vcucla" veškerá voda. Po přidání ostatních ingrediencí to ani vajíčko nezachránilo. Přidala jsem vpodstatě ještě 2 dcl vody, přímo do těsta zapracovala nastrouhanou nivu, nechala vykynout a pekla mufínky. Takto byly faaakt moooc dobré. Doporučila bych konzumovat pokud možno teplé, jsou lepší. Ale i studené jsou dobré.

  4. Majka Přidalová   17.09.2007 | 10:45 | reagovat |

    Jelikož nemám formu na mufinky tak jsem z těsta dělala malé bochánky, ty pak potřela rozšlehaným vejcem a posypala kořením a z druhé dávky jsem dělala malé pizzy a blo to úžasné. Neměla jsem normální kvasnice, tak jsem použila sušenné droždí a vůbec to nevadilo, těsto báječně vykynulo. Přidala jsem do něj spoustu bazalky a nasekaného česneku. Opravdu mňam a ještě k tomu zdravé :) V mnoha variantách budu dělat častěji.

  5. MartinV   02.06.2007 | 18:17 | reagovat |

    Momentální nápad: doprostřed mufinek před pečením schovat oříšek Nivy nebo kostku chuťově výrazného tvrdého sýra, nebo olivu bez pecky...A ještě zkušenost ohledně jakéhokoliv pečení z obilí: nejlepší je zpracovat těsto den předem a nechat v lednici, složité sacharidy v mouce se alespoň částečně rozpadnou, pečivo nebo chleba je lepší na chuť a snáze stravitelné.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web