Autor:

Bylinkové mufinky

Snadné
Ingredience
Vločky 2 hrnek
Voda 1 hrnek
Vejce 1 ks
Droždí 1/2 
Cukr 1 lžička
Bylinky  
Sůl  
Mouka
hladká i polohrubá
1 hrnek
Slunečnicová semínka
na posypání
 
Bylinkové mufinky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Vločky zalijeme horkou vodou, promícháme a necháme odležet. V míse mezitím smícháme cukr s kvasnicemi na kašičku, přidáme vejce a nasekané bylinky. Pak přidáme vločky, ochutíme solí a vymícháme těsto, které necháme vykynout. Plech na mufinky (12 ks) vymažeme tukem a naplníme těstem, posypeme semínky a upečeme.

Do těsta můžeme dle chuti přidat: česnek, cibulku, sýr, salám, semínka, koření.

Sladká varianta: těsto ochutíme medem, skořicí, nasekanými ořechy, ovocem, čokoládou apod.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Bylinkové mufinky

Komentáře

  1. Lenka   07.06.2008 | 21:12 | reagovat | závadný

    Lenko pokud si napíšete do vyhledavače Muffiny nebo muffinky najde Vám to asi tři stránky receptů,určitě si vyberete

  2. lenka   07.06.2008 | 19:54 | reagovat | závadný

    Potřebovala bych nějaké recepty na mufinky a moc jsem jich nenašla.Zjistila jsem,že Hana,sluničko se ozývala nejčastěji.Proto ji prosím,zda by mi nějaké recepty na mufinky nemohla na email poslat.Děkuji Lenka

  3. Hana.slunicko   24.02.2008 | 21:32 | reagovat | závadný

    Těšila jsem se na tuto slanou variantu... Po namočení vločech se "vcucla" veškerá voda. Po přidání ostatních ingrediencí to ani vajíčko nezachránilo. Přidala jsem vpodstatě ještě 2 dcl vody, přímo do těsta zapracovala nastrouhanou nivu, nechala vykynout a pekla mufínky. Takto byly faaakt moooc dobré. Doporučila bych konzumovat pokud možno teplé, jsou lepší. Ale i studené jsou dobré.

  4. Majka Přidalová   17.09.2007 | 10:45 | reagovat | závadný

    Jelikož nemám formu na mufinky tak jsem z těsta dělala malé bochánky, ty pak potřela rozšlehaným vejcem a posypala kořením a z druhé dávky jsem dělala malé pizzy a blo to úžasné. Neměla jsem normální kvasnice, tak jsem použila sušenné droždí a vůbec to nevadilo, těsto báječně vykynulo. Přidala jsem do něj spoustu bazalky a nasekaného česneku. Opravdu mňam a ještě k tomu zdravé :) V mnoha variantách budu dělat častěji.

  5. MartinV   02.06.2007 | 18:17 | reagovat | závadný

    Momentální nápad: doprostřed mufinek před pečením schovat oříšek Nivy nebo kostku chuťově výrazného tvrdého sýra, nebo olivu bez pecky...A ještě zkušenost ohledně jakéhokoliv pečení z obilí: nejlepší je zpracovat těsto den předem a nechat v lednici, složité sacharidy v mouce se alespoň částečně rozpadnou, pečivo nebo chleba je lepší na chuť a snáze stravitelné.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web