Brambory s vínem

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vařené brambory ve slupce
    • 80
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželová nať
    • 1
      stroužek česnek
    • 4
      ks žloutek
    • 2
      lžíce ocet
    • 2
      dl bílé víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka.
2
Na másle (můžeme dát i olej) zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme sekanou nať, osolíme, opepříme a 2 minuty podusíme.
3
Potom přidáme brambory, prolisovaný česnek, osolíme, zalijeme vínem smíchaným s octem a žloutky a za stálého míchání podusíme, dokud se žloutky nesrazí.
4
Podáváme s opečenou klobásou nebo jen polité rozškvařenou uzenou slaninou. K tomu kyselá okurka.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    10. 7. 2006 16:58

    Ten anonym som ja, zabudla som sa prihlásiť.

  • Anonym
    Anonym |

    10. 7. 2006 16:44

    Vyskúšajte : )))

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    5. 7. 2006 00:09

    Nedovedu si představit, jak chutnají brambory nakyselo s vajíčkem.