Kuřecí salát s hroznovým vínem

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g kuřecí prsa
    • 150
      g hroznové víno
    • 100
      g celer
    • 2
      lžíce bílý jogurt
    • 2
      lžíce majonéza
    • 0.5
      dl bílé víno
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      ks citron
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zlehka osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí prsíčka nakrájená na širší nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou štávou a asi 10 minut dusíme. Přidáme na nudličky nakrájený celer, zalijeme vše vínem, ochutíme špetkou strouhané citronové kůry a dusíme doměkka. Po vychlazení přidáme majonézu, jogurt a zlehka zamícháme. Nakonec přidáme půlky hroznů zbavené zrníček.
2
Salát podáváme s bílým pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Milan Daniel
    Milan Daniel |

    2. 5. 2010 07:41

    Tak tenhle salát je opravdu kulinářská bomba. Zapomněl jsem popřát své ženě k svátku, ale tímhle salátkem a dobrým bílým vínem jsem si to dokonale vyžehlil. A protože to je ideální kombinace pro neotřelý dárek (v krásné keramické misce), určitě jsem ho nedělal naposledy!

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    12. 4. 2009 00:44

    Dělám ráda tento salát, je to výborná večeře. Většinou na něho ale používám zbylé kuřecí maso (když peču kuře, každý si dá porci a to co zbyde, oberu do salátu). Simča