Autor:

Bramborový štrůdl

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 150 g
Máslo
(Část na potření)
100 g
Žloutek 1 ks
Ocet 2 lžíce
Voda 2 lžíce
Náplň
Žloutek 1 ks
Moučkový cukr 150 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Citronová šťáva
Z 1/2 citronu
 
Mák
Nemletý
4 lžíce
Skořice 1 lžička
Vařené brambory 400 g
Bílek 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Ze surovin vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme pod utěrkou odpočívat.

Náplň: třeme žloutky s cukrem a citronovou šťávou, přidáme studené jemně nastrouhané brambory, mák, van.cukr, skořici a pevný sníh z bílků, lehce zamícháme. Z těsta vyválíme plát, přeneseme na plech (já válím hned na plechu s pečícím papírem), potřeme náplní, zavineme, potřeme teplým máslem a upečeme do zlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Bramborový štrůdl

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web