Autor:

Bramborový štrůdl

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 150 g
Máslo
(Část na potření)
100 g
Žloutek 1 ks
Ocet 2 lžíce
Voda 2 lžíce
Náplň
Žloutek 1 ks
Moučkový cukr 150 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Citronová šťáva
Z 1/2 citronu
 
Mák
Nemletý
4 lžíce
Skořice 1 lžička
Vařené brambory 400 g
Bílek 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Ze surovin vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme pod utěrkou odpočívat.

Náplň: třeme žloutky s cukrem a citronovou šťávou, přidáme studené jemně nastrouhané brambory, mák, van.cukr, skořici a pevný sníh z bílků, lehce zamícháme. Z těsta vyválíme plát, přeneseme na plech (já válím hned na plechu s pečícím papírem), potřeme náplní, zavineme, potřeme teplým máslem a upečeme do zlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Čokoládové suflé Recept na víkend: Dezert snů Články z

Komentáře k receptu: Bramborový štrůdl

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web