Autor:

Bramborový štrůdl

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 150 g
Máslo
(Část na potření)
100 g
Žloutek 1 ks
Ocet 2 lžíce
Voda 2 lžíce
Náplň
Žloutek 1 ks
Moučkový cukr 150 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Citronová šťáva
Z 1/2 citronu
 
Mák
Nemletý
4 lžíce
Skořice 1 lžička
Vařené brambory 400 g
Bílek 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Ze surovin vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme pod utěrkou odpočívat.

Náplň: třeme žloutky s cukrem a citronovou šťávou, přidáme studené jemně nastrouhané brambory, mák, van.cukr, skořici a pevný sníh z bílků, lehce zamícháme. Z těsta vyválíme plát, přeneseme na plech (já válím hned na plechu s pečícím papírem), potřeme náplní, zavineme, potřeme teplým máslem a upečeme do zlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Bramborový štrůdl

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web