Autor:

Bramborový koláč

Střední
Ingredience
Brambory 1,5 kg
Vejce 3 ks
Mozzarella 1 ks
Olivový olej  
Mléko 5 lžíce
Petrželová nať
nasekaná
 
Strouhaný parmazán  
Strouhanka  
Sůl  

Postup přípravy:

Brambory uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je prolisujeme na kašovitou směs. V míse brambory rozmícháme s lžící olivového oleje, žloutky a mozzarellou nakrájenou na kostičky. Postupně přidáváme mléko, aby vznikla nepříliš tuhá směs. Přidáme nasekanou petrželku, sůl a sníh z bílků. Nejlépe dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.

Střídáme bramborovou směs a strouhaný parmezán, poslední vrstva je bramborová. Posypeme ještě strouhankou a pečeme asi 30 min.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3+
3.5 2 5 1
Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Recept na víkend: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Články z

Komentáře k receptu: Bramborový koláč

Komentáře

  1. František Brusák   15.09.2009 | 20:21 | reagovat |

    Já občas peču vánočku z brambor,tento recept vypadá zajímavě určitě vyskouším.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web