Bramborový chleba

Střední
Ingredience
Hladká mouka
1 3/4 kg
 
Brambory
1 3/4 kg
 
Droždí 100 g
Sůl  
Kmín 1/2 hrst
Voda
1/2 l a hladká mouka na kvásek (asi 1/4 kg)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Zaděláme kvásek z mouky, droždí a asi 2dcl vody a kmínu. Do mouky dáme sůl, nastrouhané den předem uvařené brambory, kvásek, vodu a zaděláme těsto, které necháme kynout. Vyválíme bochník nebo šišku a přendáme na plech vymazaný sádlem. Necháme ještě chvíli kynout.

Pečeme asi 1 a půl hodiny při střední teplotě a v průběhu pečení potíráme vodou, aby vznikla pěkná kůrka.

Výborný chleba, který je pěkně těžký a nedusivý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Jarní svačiny pro děti Jarní svačiny pro děti Články z

Komentáře k receptu: Bramborový chleba

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web