Bramborové hřebínky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 5
      ks špekáček nebo 3 polopárky
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 5
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce ocet
    • 5
      lžíce voda
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g sýr
    • 1
      špetka mletá paprika nebo směs na americké brambory

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Marináda: utřeme česnek se solí, pepřem, olejem, octem, vodou, kečupem a hořčicí
2
Brambory oloupeme a hustě nařežeme - zářezy děláme do poloviny brambor, obalíme je pečlivě v marinádě a do zářezů dáváme střídavě kolečko špekáčku či polopárku a kolečko cibule. Poprášíme mletou paprikou nebo kořením na americké brambory a dáme na plech. Podlijeme trochou vody a přikryjeme alobalem, pečeme cca 35 minut. Poté sundáme alobal, zasypeme sýrem a dopékáme dozlatova.
3
Se zeleninovým salátem nemají chybu.
Zařazení: Přílohy Brambory

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    16. 1. 2007 16:26

    myslím si, že místo špekáčků, byla dobrá třeba anglická slanina

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    4. 1. 2007 11:38

    to víte že by bylo,ale takhle nám to chutná víc a ani nevim proč a ani ty zářezy se mi nerozpadají...

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    4. 1. 2007 08:26

    Mrináda je zajímavá, ale nebylo by jednodušší poskládat brambory, uzeninu a sýr ve vrstvách? Brambory se zářezy se rozpadají...