Autor:

Bramborové hřebínky

Střední
Ingredience
Brambory 1 kg
Špekáček
nebo 3 polopárky
5 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Česnek 5 stroužek
Rostlinný olej 5 lžíce
Ocet 2 lžíce
Voda 5 lžíce
Kečup - jemný 1 lžíce
Hořčice 1 lžíce
Cibule 1 ks
Sýr 100 g
Mletá paprika
nebo směs na americké brambory
1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Brambory

Marináda: utřeme česnek se solí, pepřem, olejem, octem, vodou, kečupem a hořčicí

Brambory oloupeme a hustě nařežeme - zářezy děláme do poloviny brambor, obalíme je pečlivě v marinádě a do zářezů dáváme střídavě kolečko špekáčku či polopárku a kolečko cibule. Poprášíme mletou paprikou nebo kořením na americké brambory a dáme na plech. Podlijeme trochou vody a přikryjeme alobalem, pečeme cca 35 minut. Poté sundáme alobal, zasypeme sýrem a dopékáme dozlatova.

Se zeleninovým salátem nemají chybu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Bramborové hřebínky

Komentáře

  1. Petra   16.01.2007 | 16:26 | reagovat | závadný

    myslím si, že místo špekáčků, byla dobrá třeba anglická slanina

  2. englicka marketa   04.01.2007 | 11:38 | reagovat | závadný

    to víte že by bylo,ale takhle nám to chutná víc a ani nevim proč a ani ty zářezy se mi nerozpadají...

  3. Pastis Petite   04.01.2007 | 8:26 | reagovat | závadný

    Mrináda je zajímavá, ale nebylo by jednodušší poskládat brambory, uzeninu a sýr ve vrstvách? Brambory se zářezy se rozpadají...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web