Autor:

Bludný holanďan

Střední
Ingredience
Vepřový bůček
libový
600 g
Uzený sýr 300 g
Vegeta 1 lžička
Kari 1 lžička
Olomoucké tvarůžky (syrečky)
10 koleček
 
Strouhanka
+ dalších 120g na obalení
120 g
Hladká mouka 100 g
Vejce 3 ks
Mandle 120 g
Rostlinný olej
na smažení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Umeleme bůček s uzeným sýrem, promícháme a přidáme vegetu a kari koření. Madle pomeleme a smícháme je 1:1 se strouhankou. Tvarůžky obalujeme v mouce, v rozšlehaným vejcích a nakonec v mandlovo–strouhankové směsi. Obalené tvarůžky dále obalíme okořeněnou směsí masa se sýrem (zhruba do 1 cm vrstvy). Rukou tvoříme bochánky, které ještě jednou obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.

Tvarůžky lze nahradit hermelínem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.67 9 5 1
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Bludný holanďan

Komentáře

  1. Jarka O.   19.02.2011 | 16:13 | reagovat |

    Ladienko, tohle mi nějak uniklo :-( Už si to tisknu, vypadá to náramně ;-) :-)

  2. Ladia   18.02.2011 | 14:53 | reagovat |

    Nemáte někdo recept vytištěný? Nevím kolik má být těch tvarůžek :-\

    1. Ivana Samcová   19.02.2011 | 14:47 | reagovat |

      Paní Lado, dívala jsem se do svých receptů, mám ho tam uložený a je tam napsáno, že tvarůžků má být 10 koleček. Na konci je ještě poznámka, že je možno nahradit tvarůžky i hermelínem. Zdravím. Ivana

      1. Ladia   19.02.2011 | 15:37 | reagovat |

        Díky moc :-*

  3. Evangelina Ciprová   04.04.2008 | 23:27 | reagovat |

    Nepochybuji, že je to paráda. Ani se nebojím zápachu, ale trochu mě mate ten trojobal na tvarůžcích. Bojím se, jestli se pod tím masem taky "prosmaží", aby ta mouka nezůstala syrová.

  4. Terezie Kouřilová   13.01.2007 | 13:46 | reagovat |

    Ja teda nevim, ale mne take tvaruzky nikdy nevytekly a vubec to nesmrdelo :-) Pokud celou kouli poradne 2x obalite, tak nevyteka ani ten strouhany syr :-) Je to proste S U P E R mnamka :-)

  5. kajka   11.01.2006 | 21:45 | reagovat |

    vypadá to moc lákavě, určite vyzkouším. zkoušel někdo romadur?

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web