Autor:

Bigmanův hrnec

Obtížné
Ingredience
Vepřová žebírka
bůček nebo plec
500 g
Špek 50 g
Cibule 2 ks
Cukr  
Zakysaná smetana 1 kelímek
Kysané zelí
250-400 - dle chuti
400 g
Sůl  
Pepř mletý  
Voda  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme po žebírkách, nebo na větší hranolky asi 3×3 cm, záleží jaké maso použijeme. Nakrájíme špek na menší kostičky a cibuli taktéž. Do kastrolu vrhneme špek a necháme jej, aby pustil tuk. Přidáme jednotlivé kusy masa a opečeme po všech stranách dozlatova. Pokud použijeme tučnější maso, špek můžeme vynechat, tuk vyškvaříme z masa.

Po opečení maso vyjmeme a na vypečený tuk vložíme pokrájenou cibulku, orestujeme a přisypeme cukr. Množství cukru dle kyselosti použitého zelí a vlastní chuti. Cukr necháme na cibulce zkaramelizovat a do hrnce vložíme zpět kusy masa. Zamícháme, aby se zkaramelizovaný cukr nalepil na kusy masa, osolíme, opepříme a zalijeme vodou tak, aby nad masem bylo asi 1-2 cm vody.

Ještě párkrát zamícháme a na takto zaplavené maso nandáme vrstvu zelí, zalijeme zakysanou smetanou, lehce promícháme a přiklopíme pokličkou. Za občasného míchání a případného podlévání vaříme asi 35-45 minut, nebo dokud není maso měkké.

Dle chuti ještě můžeme přisladit, solit, pepřit. Pokud se nám zdá pokrm málo zahuštěn, můžeme zahustit další smetanou, nebo světlou granulovanou jíškou a řádně provařit.

Nejlépe chutná s knedlíkem, bramborem, nebo jen chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1-
4.6 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 6x)
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Bigmanův hrnec

Komentáře

  1. kilo   19.08.2013 | 20:24 | reagovat | závadný

    je to boziiiiii :-* <3 <:-) :-)) :-P :-D :-P :-[

  2. KATKA   18.11.2010 | 15:37 | reagovat | závadný

    TAK TEDA,HLEDALA JSEM RECEPTY ,ALE TENTO JE VÝBORNÝ!!JEŠTĚ U VIDÍM CO MOJE ROZMLSANÁ RODINKA,ALE JEDNODUCHÝ,RÝCHLÍ A NENÍ SKORO ŽÁDNÉ NÁDOBÍ! :-D DĚKUJU

  3. Ludmila Tokoliova   27.04.2006 | 23:01 | reagovat | závadný

    Uvarim a pisnu...

  4. Jana H.   19.02.2005 | 15:21 | reagovat | závadný

    Toto je moc dobré, moje oblíbené jídlo. Zajímavá chuť, už jsem to vařila nekolikrát a moc nám to chutná.Jana H.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web