Biftek s Bernskou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Bifteky
    • 600
      g hovězí svíčková
    • 8
      plátek anglická slanina silnější
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      snítka tymián čerstvý
    • olej
    • pepř mletý
    • sůl
  • Omáčka
    • 4
      lžíce bílé víno
    • 125
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • estragon čerstvý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Svíčkovou nakrájejte na 4 silnější kousky, které dobře osolte a hojně opepřete. Po stranách bifteky omotejte dvěma plátky slaniny a utáhněte provázkem z přírodního materiálu. Na celokovové pánvi(bez plastových úchytek) rozpalte olej, vložte na něj bifteky a zprudka orestujte z obou stran. Po otočení na každý biftek položte kousek másla, na pánev dejte tymián a celou pánev vložte do rozpálené trouby (190 st.) na 5 - 8 minut (dle tloušťky masa). Pak bifteky vyndejte, odstraňte provázky a nechte 3 - 5 minut odpočinout.
2
Omáčka: Ve vodní lázni ušleháme máslo, žloutky, víno, 2 lžíce vody a špetku soli, až vznikne omáčka. Pokud bude příliš hustá, přidejte lžíci vody. Na závěr přidejte najemno nasekaný estragon, popřípadě dosolte.
3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory restované na másle a také zelenina restovaná na másle.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.