Autor:

Biftek s Bernskou omáčkou

Střední
Bifteky
Hovězí svíčková 600 g
Anglická slanina
silnější
8 plátek
Máslo 2 lžíce
Tymián
čerstvý
2 snítka
Olej  
Pepř mletý  
Sůl  
Omáčka
Bílé víno 4 lžíce
Máslo 125 g
Žloutek 2 ks
Estragon
čerstvý
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Svíčkovou nakrájejte na 4 silnější kousky, které dobře osolte a hojně opepřete. Po stranách bifteky omotejte dvěma plátky slaniny a utáhněte provázkem z přírodního materiálu. Na celokovové pánvi(bez plastových úchytek) rozpalte olej, vložte na něj bifteky a zprudka orestujte z obou stran. Po otočení na každý biftek položte kousek másla, na pánev dejte tymián a celou pánev vložte do rozpálené trouby (190 st.) na 5 - 8 minut (dle tloušťky masa). Pak bifteky vyndejte, odstraňte provázky a nechte 3 - 5 minut odpočinout.

Omáčka: Ve vodní lázni ušleháme máslo, žloutky, víno, 2 lžíce vody a špetku soli, až vznikne omáčka. Pokud bude příliš hustá, přidejte lžíci vody. Na závěr přidejte najemno nasekaný estragon, popřípadě dosolte.

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory restované na másle a také zelenina restovaná na másle.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Biftek s Bernskou omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web