Bedly po lesnicku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      ks houby Menší bedly
    • 6
      česnek
    • sůl
    • rostlinný olej
    • drcený kmín
  • Těsto
    • 2
      vejce
    • 5
      lžíce pivo
    • 5
      lžíce hladká mouka 4-5
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné kloboučky bedel potřeme touto směsí: česnek utřeme se solí, zakápneme olejem. Pak kloboučky posypeme kmínem a namáčíme do polotuhého těstíčka. Můžeme obalit ve strouhance, je to křupavější. Smažíme na oleji.
2
Podáváme s chlebem nebo brambory a s tatarkou.
Zařazení: Pokrmy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zabi
    zabi |

    29. 8. 2011 18:30

    chutnalo to i mé ženě, která je ke všem nehřibovitým houbám velmi nedůvěřivá a taky všem kolegům v práci a ti mají sakra vybíravé jazýčky. takže 1****

  • tomas kovac
    tomas kovac |

    10. 8. 2009 10:09

    výborné

  • Stanislav Pešek
    Stanislav Pešek |

    2. 10. 2007 15:54

    Udělal jsem si tuhle pochoutku 2 roky po Vás a dávám jí za 1.

  • strašidlo
    strašidlo |

    9. 10. 2005 14:22

    Je jedno do čeho je namočíte,dá se to jíst stejně.

  • bull
    bull |

    12. 9. 2005 16:38

    nejlepší je je namočit tak na 30 sec do mlíka

  • Pepa
    Pepa |

    30. 8. 2005 09:50

    Bedly se nemusi dávat do horke vody jdou obalit krásně i tak.

  • Věra
    Věra |

    29. 8. 2005 12:58

    Před úpravou dejte bedly na 1-2 minuty do horké vody. Jsou krásně vláčné nelámají se a lépe se obalují v těstíčku.