Autor:

Bazalkové tiramisu

25 minut PT0H25M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Bazalka
velká hrst čerstvé bazalky
1 hrst
Hnědý cukr
+ na macerování
4 lžíce
Smetana ke šlehání
33%
550 ml
Mascarpone 250 g
Káva
silná
300 ml
Mandlový likér 75 ml
Cukrářské piškoty 200 g
Jahody 200 g
Rebarbora
stonek
1 ks
Víno
na macerování
 
Čokoláda
na ozdobení
 
Bazalkové tiramisu

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené

Rebarboru naložte do cukru s vínem. Bazalku s cukrem a trochou smetany rozmixujte. Zbylou smetanu vyšlehejte dotuha, vmíchejte k ní bazalku a po částech všlehejte mascarpone.
Kávu smíchejte s likérem a máčejte v ní piškoty, kterými vyložte dno misek. Na piškoty navrstvěte polovinu krému, dejte další vrstvu piškotů a zbytek krému.
Ozdobte jahodami, změklou rebarboru a hoblinkami čokolády a nechte aspoň dvě hodiny chladit v lednici.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Křupavý pohár s jogurtem Ideální letní snídaně: Cereálie s čerstvým ovocem Články z

Komentáře k receptu: Bazalkové tiramisu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web