Bazalkové tiramisu

Hodnocení:

Moje:

25 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrst bazalka velká hrst čerstvé bazalky
    • 4
      lžíce hnědý cukr + na macerování
    • 550
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 250
      g mascarpone
    • 300
      ml káva silná
    • 75
      ml mandlový likér
    • 200
      g cukrářské piškoty
    • 200
      g jahody
    • 1
      ks rebarbora stonek
    • víno na macerování
    • čokoláda na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rebarboru naložte do cukru s vínem. Bazalku s cukrem a trochou smetany rozmixujte. Zbylou smetanu vyšlehejte dotuha, vmíchejte k ní bazalku a po částech všlehejte mascarpone.
2
Kávu smíchejte s likérem a máčejte v ní piškoty, kterými vyložte dno misek. Na piškoty navrstvěte polovinu krému, dejte další vrstvu piškotů a zbytek krému.
3
Ozdobte jahodami, změklou rebarboru a hoblinkami čokolády a nechte aspoň dvě hodiny chladit v lednici.
Zařazení: Moučníky Nepečené

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.