Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13x
1
4.85 13 Bazalkové pesto 5 1
Autor:

Bazalkové pesto

Snadné
Ingredience
Bazalka
Listy
50 g
Česnek
Velký rozdrcený
1 stroužek
Olivový olej 6 lžíce
Sýr 25 g
Sůl  
Piniové oříšky
(Můžeme nahradit vlašskými ořechy)
1 lžíce
Bazalkové pesto

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Do mixéru dáme bazalku, olej, česnek, trochu soli a oříšky, mixujeme až vznikne pyré. Pak směs přendáme do mísy, kde ji smícháme se strouhaným parmazánem.

Jakmile je pesto hotové, plní se do uzavíratelných sklenic. V lednici vydrží dlouho. Podává se k těstovinám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 13x)

Komentáře k receptu: Bazalkové pesto

Komentáře

  1. Kateřina   27.08.2015 | 16:11 | reagovat | závadný

    Připravila jsem pesto z fialové bazalky. Chuť výborná, barva katastrofální. Brčálníček. :-P

  2. Anu   02.08.2014 | 23:59 | reagovat | závadný

    Bazalkového pesta doma děláme ročně tak 8-10 kg. Až je hotové, nacpu ho do placatých obdélných zavíracích plastových krabiček s víčkem (dají se úsporně naskládat na sebe). Pořádně zacvaknu víčko a vyskládám to do mrazáku. Pak stačí krabičku cca 2-3 hod. před spotřebou vytáhnout ven - a je hotovo. Chuť je téměř stejná jako za čerstva, jen česnek je trochu jemnější, ale na druhé straně jsou suroviny propojenější. Dokud má krabička víčko, pesto nehnědne, na vzduchu pak hnědne. Jinak se dá před použitím ještě smíchat s trochou citronové šťávy, zůstane zelené. A naposled ještě jedna rada: bazalku nutno dobře omýt ve 2 vodách, opatrně ji posbírat s hladiny, a pak dobře okapat.

    1. olda   30.04.2015 | 19:47 | reagovat | závadný

      8-10 kg ? to by mně zajímalo kde berete tolik bazalky :-[

      1. Rebelka   20.02.2016 | 12:45 | reagovat | závadný

        To bych chtěla vidět také :-D <3

        1. zahradnice   17.03.2016 | 14:00 | reagovat | závadný

          Vždyť bazalka může dorůst skoro metr. Plus ostatní přísady... :-)

  3. Vendy   06.11.2013 | 18:00 | reagovat | závadný

    U nás nejoblíbenější s čerstvě upečenym horkým chlebem :)

  4. V   27.09.2013 | 15:18 | reagovat | závadný

    Cetla jsem ze misto piniovych orisku se muzou dat mandle a chut to moc nezmeni :)

  5. David   22.09.2013 | 9:32 | reagovat | závadný

    jen doporučím ohřívat pesto opatrně.. v žádném případě v mikrovlnce.. bazalka při vyšších teplotách ZHOŘKNE!! asi ani nemusím psát, že nejlepší je samozřejmě čerstvé.. ;-)

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web