Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10x
1- 1 5
Autor:

Bazalkové pesto

Snadné
Ingredience
Bazalka
Listy
50 g
Česnek
Velký rozdrcený
1 stroužek
Olivový olej 6 lžíce
Sýr 25 g
Sůl  
Piniové oříšky
(Můžeme nahradit vlašskými ořechy)
1 lžíce
Bazalkové pesto

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Do mixéru dáme bazalku, olej, česnek, trochu soli a oříšky, mixujeme až vznikne pyré. Pak směs přendáme do mísy, kde ji smícháme se strouhaným parmazánem.

Jakmile je pesto hotové, plní se do uzavíratelných sklenic. V lednici vydrží dlouho. Podává se k těstovinám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Ladia
Prohlížejících: 40
Autor: Ivana Přikrylová
Prohlížejících: 34
Autor: Ladia
Prohlížejících: 24
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 10x)

Komentáře k receptu: Bazalkové pesto

Komentáře

  1. Anu   02.08.2014 | 23:59 | reagovat | závadný

    Bazalkového pesta doma děláme ročně tak 8-10 kg. Až je hotové, nacpu ho do placatých obdélných zavíracích plastových krabiček s víčkem (dají se úsporně naskládat na sebe). Pořádně zacvaknu víčko a vyskládám to do mrazáku. Pak stačí krabičku cca 2-3 hod. před spotřebou vytáhnout ven - a je hotovo. Chuť je téměř stejná jako za čerstva, jen česnek je trochu jemnější, ale na druhé straně jsou suroviny propojenější. Dokud má krabička víčko, pesto nehnědne, na vzduchu pak hnědne. Jinak se dá před použitím ještě smíchat s trochou citronové šťávy, zůstane zelené. A naposled ještě jedna rada: bazalku nutno dobře omýt ve 2 vodách, opatrně ji posbírat s hladiny, a pak dobře okapat.

  2. Vendy   06.11.2013 | 18:00 | reagovat | závadný

    U nás nejoblíbenější s čerstvě upečenym horkým chlebem :)

  3. V   27.09.2013 | 15:18 | reagovat | závadný

    Cetla jsem ze misto piniovych orisku se muzou dat mandle a chut to moc nezmeni :)

  4. David   22.09.2013 | 9:32 | reagovat | závadný

    jen doporučím ohřívat pesto opatrně.. v žádném případě v mikrovlnce.. bazalka při vyšších teplotách ZHOŘKNE!! asi ani nemusím psát, že nejlepší je samozřejmě čerstvé.. ;-)

  5. kačatko   31.07.2013 | 12:50 | reagovat | závadný

    ty vlašské ořechy mi tam vůbec nesedí, příště budu dělat bez ořechů a míň česneku.

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X