Hrníčková ovocná roláda

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
40 minut
1
porce
neuvedeno
autor: Lestaf

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 4
      lžíce cukr krystal
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • sníh z bílku vyšlehaný ze 4 bílků
    • 4
      ks žloutek zbylé 4 žloutky
  • Náplň
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozdělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. V míse smícháme zbylé žloutky, mouku a prášek do pečiva. Poté přidáme hotový sníh a vařečkou lehce smícháme dohromady.
2
Plech si vyložíme pečícím papírem. Hotové těsto vlijeme do plechu a dobře rozetřeme. Plech vložíme do vyhřáté trouby. Troubu nezapneme úplně naplno. Necháme péct přibližně 10 minut, dokud nám korpus neztuhne a krásně nezrůžoví.
3
Teplý korpus necháme na pečícím papíru a i s ním roládu lehce zavineme a necháme vychladnout. Když vychladne, korpus znovu rozmotáme, potřeme marmeládou a znovu zabalíme.
4
Můžeme ozdobit čokoládou, šlehačkou nebo ovocem.
5
Dobrou chuť. :-)
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuzana
    Zuzana |

    27. 9. 2013 18:37

    Proč hrníčková,nechápu :-\ . Celý balíček prášku na tak málo mouky?