Autor:

Bazalkový cous cous (kuskus)

1499 kJ 358 kalorií kJ
15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 3
Ingredience
Kuskus
Nejlepší kus kus je od značky Panzani
1/2 balení
Čerstvá zelenina
(2 rajčata, 1 červená paprika, 2 jarní cibulka
 
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Sůl 2 špetka
Koření - 7 druhů pepře
drcený
1 ks
Bazalka
musí být čerstvá
5 g
Ocet 1 lžíce
Bazalkový cous cous (kuskus)

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Zdravě i chutně

Protože spousta lidí by rádo zkusilo kuskus, ale neví si rady jak na něj, tak jsem vyzkoušela tento jednoduchý, ale velice chutný recept. Tak snad vám bude tato obměna kuskusu chutnat. :-)

Vždy si nejprve připravím kuskus do nějaké vetší misky. Na oleji nechám zesklovatět cibuli a česnek. Cibuli krájím na půlkolečka a česnek na plátky.
Následně přidám veškerou zeleninu, která musí být nakrájená na malinké kostičky. Můžete přidat i mraženou zeleninu (hrášek, mrkvička, kukuřice). Zeleninu přihodím k cibuli a nechám cca 8 minut lehce restovat. Odstavím z ohně a přidám jen tak nahrubo nakrájenou bazalku. Do ingrediencí jsem napsala 5 g bazalky. Neodvažovala jsem ji. Pokud vám roste na zahrádce, tak utrhněte dlaň bazalky, popř. podle chuti. Bazalka musí být opravdu čerstvá, jinak pokrm nebude mít tu správnou chuť.

Připravenou směs vysypeme ke kuskusu. Ve varné konvici si uvaříme vodu a nalijeme na kuskus. Nikdy kuskus nedělám podle obalu, vždy zaliji kuskus tak, aby voda byla 1 cm nad ním.

Až teď osolte a opepřete (to aby vynikla víc chuť pepře a vše bylo rovnoměrně slané). Přidejte ocet a přikryjte pokličkou, víčkem nebo utěrkou a nechte cca 5 minut odstát.

Tuto dobrotu můžete jíst buď samotnou nebo jako přílohu k masu (přírodní kuřecí plátek).

Doufám, že Vám kuskus bude v mém podání chutnat. Dobrou chuť. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pikantní jehněčí špízky s česnekem a salát s fenyklem a rukolou Skvělé maso na jehlách Články z

Komentáře k receptu: Bazalkový cous cous (kuskus)

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje! Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje!
Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění! Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění!
Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy? Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web