Barevný pudinkový dort

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Tmavé těsto:
    • 3
      ks vejce
    • 90
      g polohrubá mouka
    • 90
      g cukr krupice
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 3
      lžička kakao
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce teplá voda
  • Světlé těsto:
    • 3
      ks vejce
    • 90
      g polohrubá mouka
    • 90
      g cukr krupice
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžíce teplá voda
  • Světlý pudink:
    • 1
      ks vanilkový pudink nebo kokosový, smetanový
    • 400
      ml mléko
    • 2
      lžíce cukr krupice
  • Tmavý pudink:
    • 1
      ks kakaový pudink v prášku nebo čokoládový
    • 1
      lžíce kakao
    • 400
      ml mléko
    • 2
      lžíce cukr krupice
  • Dohotovení:
    • šlehačka nebo pařížská šlehačka, poleva, ovoce...
    • marmeláda nebo džem dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Formu na dort (24 - 26 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
2
Světlé těsto: Žloutky vyšleháme do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a dáme péct na střední teplotu do předehřáté trouby dorůžova - vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladit a prokrojíme na dva pláty. Tmavé těsto děláme stejně jako světlé, jen přidáme kakao.
3
Pudinky si uvaříme dle návodu. Nenecháváme vychladnout, korpusy potíráme teplým pudinkem. Prokrojené korpusy na sebe skládáme střídavě: světlý-tmavý-světlý-tmavý a vrstvy střídavě potíráme pudinky a marmeládou. Poslední díl korpusu potřeme podle chuti šlehačkou nebo přelijeme polevou, dozdobíme ovocem... .
4
Dort po natření necháme v chladu proležet.
5
* Lze upéct jako i jako řezy.
6
* Netučné, lehké, vláčné.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pavla
    Pavla |

    7. 5. 2017 09:52

    Výborný, přidala jsem do pudinku mezi těsta více ovoce, ubrala jsem i cukru, dala jsem pouze 50g a bohatě stačí, jen pokud chcete aby Vám více vyskočilo těsto abyste mohli rozdělit těsto na 2 pláty,použijte velké vejce... Jinak vynikající, hlavně není tučný :-* <3 :-[

  • jana parivka
    jana parivka |

    23. 7. 2016 12:31

    vynikajici a hlavne bez zbytecneho ruku, ktery nas uspava. urcite si jeste pri vhodne prilezitosti nekdy dame.

  • Marek
    Marek |

    16. 2. 2015 07:53

    Ja by som zjedol vsetko ,len keby mi to mal kto upiect.dakujem vas Marek

  • Anna
    Anna |

    3. 2. 2013 12:35

    Nemusi se to pect nam ted nejak nefunguje trouba

  • Kyana
    Kyana |

    21. 3. 2012 11:49

    pekla jsem jako řezy a všem chutnalo :-)