Autor:

Babiččina zelňačka

Střední
Ingredience
Kysané zelí  
Cibule  
Máslo  
Anglická slanina  
Brambory  
Papriková klobása  
Zeleninový vývar  
Mléko  
Mouka  
Bílý jogurt  
Bobkový list  
Nové koření  
Sůl  
Pepř mletý  
Cukr
Trochu
 
Babiččina zelňačka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na másle si zpěníme cibulku, přidáme na jemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme vývarem (cca 1 litr), přidáme pokrájené brambory, bobkové listy, nové koření a vaříme, dokud brambory nezměknou. Zelí necháme okapat, můžeme pokrájet a přidáme do hrnce. Povaříme, osolíme, opepříme, přidáme 0,4 litru mléka s rozmíchanou moukou (máme -li, nahradíme Hraškou) a necháme zhoustnout.

Až zhoustne, přidáme na zjemnění 3 lžíce bílého jogurtu a dle chuti dochutíme. Možno přidat i lžíci cukru pro ty, co nemají rádi kyselé. Polévka je lehce pikantní, krásně hustá a výborná. Tento recept je osvědčený v naší rodině, věřím, že si pochutnáte také.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 60 x
2+
4.49 60 5 1
Reklama
Krémová česnečka s topinambury Zahřívací polévkové večeře pro podzimní dny Články z

Komentáře k receptu: Babiččina zelňačka

Komentáře

  1. Klára   03.12.2016 | 13:51 | reagovat |

    Ten jogurt mi tam docela vadil, kysaná smetana není tak kyselá jako jogurt a určitě by byla v zelnačce mnohem .

  2. Eva   03.04.2016 | 13:50 | reagovat |

    Dnes jsem uvařila přesně podle receptu a je famózní!!! Díky moc, bude to ode dneška stálice v mém rejstříku receptů.

  3. Eva   10.01.2015 | 9:52 | reagovat |

    Špatná není, ale ta moje kapustnica je stejně nej

    1. mishak   16.01.2015 | 16:53 | reagovat |

      Hod recept. Já rád slovenskou KAPUSTNICU :-P ;-)

      1. loudal   28.07.2016 | 2:06 | reagovat |

        Taky mám rád slovenskou kapustnici ale musí být vánoční.

  4. squirrel   21.12.2014 | 13:07 | reagovat |

    Je to trochu pozměněný klasický valašský recept a jmenuje se to Valašská kyselica.
    U nás na Valašsku se tato polévka dělá jako štědrovečerní.
    Brambory, s povařeným kysaným zelím, s klobáskou (nemusí být), hřiby a kysaná smetana. Je to jednoduchá sytá a výborná polévka. Netřeba zahušťovat moukou. Hustá je i tak dost.

  5. Mirth   28.10.2014 | 11:47 | reagovat |

    Výborná!!! Nedala jsem slaninu, jinak vše a bez dalšího dochucování se povedla na první ochutnání :-) šup s ní hned do oblíbených!

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Chce vás jen do postele? 5 znaků, podle kterých to poznáte! Chce vás jen do postele? 5 znaků, podle kterých to poznáte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web