Autor:

Babiččina štola s kakaem

Snadné
Ingredience
Hladká mouka
Může být část hl. a část polohrubé mouky
1/2 kg
Droždí 40 g
Cukr 120 g
Sůl 1/2 lžička
Máslo
Rozpuštěné
90 g
Mléko 1/4 l
Babiččina štola s kakaem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Droždí rozdrobíme do misky, přidáme trochu cukru a zalijeme teplým (ne horkým) mlékem. Necháme vzejít. V jiné míse smícháme mouku, cukr, sůl, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a vzešlý kvásek a vypracujeme těsto, které necháme dostatečnou dobu vykynout.

Poté na vále rozprostřeme do tvaru obdélníku, doprostřed nasypeme hořké kakao podle chuti, cukr a pokapeme rozpuštěným máslem. Zavineme jako štrůdl a pečeme do hněda. Po upečení potřeme zvrchu rozpuštěným máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem, který na povrchu štoly zanechá pěknou „glazuru“.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Churros s kávovou čokoládou Kávové dobroty na nedělní odpoledne Články z

Komentáře k receptu: Babiččina štola s kakaem

Komentáře

  1. mikesanda1   29.10.2010 | 20:30 | reagovat |

    :-[ :-[ Moje kolegyně ještě do té nádivky přidávala rumové perníčky utřené s máslem a byla to dobrota, ale to je již 30 let a tenkrát se vyzkoušelo všechno.

  2. sarka rudlova   25.10.2010 | 12:26 | reagovat |

    Simčo je to možné...osobně nemám páru jak vypadá kněžská štóta a tuším, že spousta lidí taky ne, a pro mě důležitější jsou spíš ty ingredience než postup zavinování...

    1. Simča S.   25.10.2010 | 15:46 | reagovat |

      Šárko - promiň, doufám, že jsi se nenaštvala, to já jen pro upřesnění..... Já jen že podle popisu (i fota) je to spíš závin....
      Simča S.

      1. sarka rudlova   26.10.2010 | 16:51 | reagovat |

        V poho ;-) Pro mě je to prostě štola :-)

  3. Simča S.   23.10.2010 | 10:57 | reagovat |

    Měla bych jen takovou malou technickou poznámku - tvar štrůdlu a tvar štoly není totéž. Štrůdl je na řezu víc- méně kruhový, štola má cca jednu třetinu vysokou a dvě třetiny nižší a má evokovat tvar kněžské štóty, která je po jedné dlouhé straně bohatě zdobená. Vytvoříme ji tak, že obdelník těsta si po délce "v očích" rozdělíme na cca pětiny, dvě pětiny z jedné strany přeložíme na střední dvě pětiny a tu poslední pátou pětinu přehneme přes ty dvě z druhé strany. Nevím, zda jsem to popsala dobře, až budu štolu péci, vyfotím postup skládání a přidám.... :-)
    Simča S.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web