Autor:

Babiččina štola s kakaem

Snadné
Ingredience
Hladká mouka
Může být část hl. a část polohrubé mouky
1/2 kg
Droždí 40 g
Cukr 120 g
Sůl 1/2 lžička
Máslo
Rozpuštěné
90 g
Mléko 1/4 l
Babiččina štola s kakaem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Droždí rozdrobíme do misky, přidáme trochu cukru a zalijeme teplým (ne horkým) mlékem. Necháme vzejít. V jiné míse smícháme mouku, cukr, sůl, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a vzešlý kvásek a vypracujeme těsto, které necháme dostatečnou dobu vykynout.

Poté na vále rozprostřeme do tvaru obdélníku, doprostřed nasypeme hořké kakao podle chuti, cukr a pokapeme rozpuštěným máslem. Zavineme jako štrůdl a pečeme do hněda. Po upečení potřeme zvrchu rozpuštěným máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem, který na povrchu štoly zanechá pěknou „glazuru“.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Karamelové potěšení Články z

Komentáře k receptu: Babiččina štola s kakaem

Komentáře

  1. mikesanda1   29.10.2010 | 20:30 | reagovat | závadný

    :-[ :-[ Moje kolegyně ještě do té nádivky přidávala rumové perníčky utřené s máslem a byla to dobrota, ale to je již 30 let a tenkrát se vyzkoušelo všechno.

  2. sarka rudlova   25.10.2010 | 12:26 | reagovat | závadný

    Simčo je to možné...osobně nemám páru jak vypadá kněžská štóta a tuším, že spousta lidí taky ne, a pro mě důležitější jsou spíš ty ingredience než postup zavinování...

    1. Simča S.   25.10.2010 | 15:46 | reagovat | závadný

      Šárko - promiň, doufám, že jsi se nenaštvala, to já jen pro upřesnění..... Já jen že podle popisu (i fota) je to spíš závin....
      Simča S.

      1. sarka rudlova   26.10.2010 | 16:51 | reagovat | závadný

        V poho ;-) Pro mě je to prostě štola :-)

  3. Simča S.   23.10.2010 | 10:57 | reagovat | závadný

    Měla bych jen takovou malou technickou poznámku - tvar štrůdlu a tvar štoly není totéž. Štrůdl je na řezu víc- méně kruhový, štola má cca jednu třetinu vysokou a dvě třetiny nižší a má evokovat tvar kněžské štóty, která je po jedné dlouhé straně bohatě zdobená. Vytvoříme ji tak, že obdelník těsta si po délce "v očích" rozdělíme na cca pětiny, dvě pětiny z jedné strany přeložíme na střední dvě pětiny a tu poslední pátou pětinu přehneme přes ty dvě z druhé strany. Nevím, zda jsem to popsala dobře, až budu štolu péci, vyfotím postup skládání a přidám.... :-)
    Simča S.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web