Autor:

Řezy Rafaelo III.

45 minut PT0H45M
Střední
Ingredience
Moučkový cukr 1 hrnek
Vejce 2 ks
Mléko 1 hrnek
Polohrubá mouka 2 hrnek
Rostlinný olej 1/2 hrnek
Prášek do pečiva 1 balíček
Na posypání
Strouhaný kokos 1 hrnek
Moučkový cukr 1/2 hrnek
Šlehačka 1 kelímek
Řezy Rafaelo III.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Smícháme cukr moučka s kokosem a hustě posypeme.
Pečeme cca 30 min. na 170 °C. Kokos napovrchu zrůžoví, nesmí se připálit, jinak zhořkne.
Když jsou řezy hotové, hned jak je vyndáme z trouby, tak je vařící polijeme 33% šlehačkou. Trošku to zasyčí, ale řezy šlehačku natáhnou a krásně zvlhnou. Necháme je vystydnout. Pokud zbydou, dávám je přes noc do lednice, ještě více zvlhnou, ale to se stává velmi zřídka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 23 x
1-
4.74 23 5 1
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Řezy Rafaelo III.

Komentáře

  1. smiley536   13.06.2015 | 16:51 | reagovat |

    Je výborný, ale čekala jsem od toho víc :)

  2. Gaba   11.01.2014 | 22:12 | reagovat |

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 mňam!

  3. WeeBear   14.04.2013 | 13:44 | reagovat |

    Mám totožný recept, jen na posypání dávám kokosu pouze 3/4 hrnku, hrnek mi přijde moc. Moučník je výborný, vždy jsem s ním sklidila úspěch (dokonce i u přítele, což mě moc potěšilo, jelikož na sladké není).

    A ještě dodatek k pečení - v elektrické i plynové troubě peču na 180°C pouze 18-20min. Po třiceti minutách už bych měla spodek 100% spálený, tak nevím.

    Přidávám fotku. :-)

    1. WeeBear   14.04.2013 | 13:46 | reagovat |

      A ještě dodatek. Výborné je přidat 1,5 hrsti rozinek... Před pečením dát na 2 hod. do rumu. Nemáme-li rum, postačí mléko. :-)

  4. Eva P. Fr   14.12.2012 | 15:34 | reagovat |

    Vyborne !

  5. iva kratka   02.12.2012 | 16:46 | reagovat |

    byly rychle, ale cekala jsem od nich trochu vic

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web