Autor:

Babiččin koláč II.

Střední
Těsto
Máslo 220 g
Hladká mouka 300 g
Moučkový cukr 100 g
Žloutek
Náplň
Moučkový cukr 270 g
Vanilkový cukr
Vejce
Mleté ořechy 220 g
Džem  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z másla, mouky, cukru a žloutků vymícháme těsto a rozdělíme ho na dvě části. První část rozválíme, dáme na vymazaný a pomoučený plech, potřeme kyselým džemem, na který navrstvíme náplň. Připravíme ji tak, že celá vajíčka, práškový a vanilkový cukr vyšleháme, a potom přidáme pomleté ořechy (nebo mák), a zlehka ještě promícháme. Z druhé části těsta vyválíme placku ve velikosti plechu a rádýlkem nakrájíme proužky (mřížky), které položíme na náplň jako mřížky. Dáme péct do vyhřáté trouby. Hotový koláč posypeme práškovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Čokoládové koláčky s želé Čajové pochutnání Články z

Komentáře k receptu: Babiččin koláč II.

Komentáře

  1. Anonym   30.12.2007 | 1:27 | reagovat | závadný

    Vynikajuci kolac, dporucam vsetkym! Doma sme sa vsetci oblizovali.... a v sobotu ho mam za ulohu upiect znova :o)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web