Babiččin koláč II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 220
      g máslo
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      žloutek
  • Náplň
    • 270
      g moučkový cukr
    • 1
      vanilkový cukr
    • 4
      vejce
    • 220
      g mleté ořechy
    • džem

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z másla, mouky, cukru a žloutků vymícháme těsto a rozdělíme ho na dvě části. První část rozválíme, dáme na vymazaný a pomoučený plech, potřeme kyselým džemem, na který navrstvíme náplň. Připravíme ji tak, že celá vajíčka, práškový a vanilkový cukr vyšleháme, a potom přidáme pomleté ořechy (nebo mák), a zlehka ještě promícháme. Z druhé části těsta vyválíme placku ve velikosti plechu a rádýlkem nakrájíme proužky (mřížky), které položíme na náplň jako mřížky. Dáme péct do vyhřáté trouby. Hotový koláč posypeme práškovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    30. 12. 2007 01:27

    Vynikajuci kolac, dporucam vsetkym! Doma sme sa vsetci oblizovali.... a v sobotu ho mam za ulohu upiect znova :o)