Autor:

Ašský dort

Střední
Ingredience
Vejce 5 ks
Cukr 340 g
Hladká mouka 80 g
Citron 1/2 ks
Mléko 0,13 l
Žloutek 3 ks
Máslo 120 g
Vanilkový cukr 80 g
Hnědý rum 2 lžíce
Voda 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Žloutky třeme s cukrem asi 20 minut, přidáme šťávu i kůru z citronu, mouku a konečně zlehka vmícháme tuhý sníh. Těsto zvolna upečeme ve vymaštěné a moukou vysypané formě. Vychladlý dort rozkrojíme na 3 pláty a plníme krémem.

Krém: žloutky kloktáme s mlékem ve vodní lázni, až krém zhoustne. Máslo utřeme do pěny s vanilkovým cukrem a opatrně přidáme vychladlý žloutkový krém, ale stále pilně třeme, aby se máslo nesrazilo v krupičku.

Nakonec připravíme rumovou polevu. Cukr, rum a horkou vodu třeme asi 10 minut a zvolna nahoře dort ozdobíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Ašský dort

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web