Ašský dort

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks vejce
    • 340
      g cukr
    • 80
      g hladká mouka
    • 0,5
      ks citron
    • 0,1
      l mléko
    • 3
      ks žloutek
    • 120
      g máslo
    • 80
      g vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky třeme s cukrem asi 20 minut, přidáme šťávu i kůru z citronu, mouku a konečně zlehka vmícháme tuhý sníh. Těsto zvolna upečeme ve vymaštěné a moukou vysypané formě. Vychladlý dort rozkrojíme na 3 pláty a plníme krémem.
2
Krém: žloutky kloktáme s mlékem ve vodní lázni, až krém zhoustne. Máslo utřeme do pěny s vanilkovým cukrem a opatrně přidáme vychladlý žloutkový krém, ale stále pilně třeme, aby se máslo nesrazilo v krupičku.
3
Nakonec připravíme rumovou polevu. Cukr, rum a horkou vodu třeme asi 10 minut a zvolna nahoře dort ozdobíme.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.