anglický rostbíf

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      ks roštěnec
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 15
      g hladká mouka
    • vývar
    • worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Roštěnec zbavíme tuku a blán, lojovitou část nařežeme šikmými řezy na čtverečky, osolíme, opepříme a necháme hodinu proležet. Maso opečeme po všech stranách na horkém oleji, pak ho dáme do horké trouby a pečeme za stálého obracení a přelévání asi 45 minut. Do rostbífu píchneme špejlí a vytéká-li z něj růžová šťáva, je již pečený. Maso vyjmeme, tuk zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme, provaříme, dochutíme worcesterem a solí a šťávu přecedíme. Maso nakrájíme na tenké plátky, podlijeme šťávou a podáváme.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • zofinka
    zofinka |

    3. 11. 2010 09:11

    recept patri do hoveziho masa,ne do veproveho,jinak ok