Autor:

Anežčiny knedlíky

Střední
Ingredience
Hrubá mouka 1/2 kg
Kvásek  
Žloutek 1 ks
Cukr 1 lžíce
Mléko
Vlažné
250 ml
Jahody 150 g
Šlehačka 200 ml
Máslo  
Moučkový cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Droždí rozpustíme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a přidáme trochu mouky. Kvásek necháme vykynout. Do mísy s moukou přidáme žloutek, nakynutý kvásek, zpracujeme do vlažného těsta a necháme kynout. Těsto rozkrájíme a naplníme jahodami a opět necháme kynout. Dáme do vroucí vody a vaříme 8 minut.

Podáváme se šlehačkou, cukrem, čerstvými jahodami a rozpuštěným máslem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Komentáře k receptu: Anežčiny knedlíky

Komentáře

  1. Eva1   10.05.2011 | 22:33 | reagovat |

    Prosím o opravu zařazení. Nevím proč dal někdo za 5, když jídlo ani nevyzkoušel :-D :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web