Anežčiny knedlíky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg hrubá mouka
    • kvásek
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce cukr
    • 250
      ml mléko Vlažné
    • 150
      g jahody
    • 200
      ml šlehačka
    • máslo
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí rozpustíme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a přidáme trochu mouky. Kvásek necháme vykynout. Do mísy s moukou přidáme žloutek, nakynutý kvásek, zpracujeme do vlažného těsta a necháme kynout. Těsto rozkrájíme a naplníme jahodami a opět necháme kynout. Dáme do vroucí vody a vaříme 8 minut.
2
Podáváme se šlehačkou, cukrem, čerstvými jahodami a rozpuštěným máslem.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Eva1
    Eva1 |

    10. 5. 2011 22:33

    Prosím o opravu zařazení. Nevím proč dal někdo za 5, když jídlo ani nevyzkoušel :-D :-D