Ananasový krém

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 125
      g ananasový kompot
    • 30
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 50
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 125
      ml smetana ke šlehání (30 % tuku)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ananas necháme okapat na sítku. Šťávu doplníme vodou na 375 ml (3/8 litru). Solamyl smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a rozkvedláme v 6 lžících zředěné ananasové šťávy. Zbylou šťávu přivedeme do varu. Stáhneme z ohně, za stálého míchání přidáme rozkvedlaný solamyl, krátce povaříme, necháme vychladit, občas promícháme.
2
Citronovou šťávu vmícháme do teplého, ne zcela ztuhlého krému. Smetanu ušleháme. Plátky ananasu nakrájíme na malé kousky. Šlehačku a ananas vmícháme do krému. Naplníme do skleněné mísy nebo dezertních misek. Necháme vychladit, aby byl pevnější.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.