Aglio Olio špagety

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček špagety
    • 1
      sklenice sušená rajčata
    • černé olivy
    • parmazán (cca 100 g = pravý asi 40 Kč)
    • česnek
    • chilli papričky
    • sůl
    • pepř mletý
    • koření na špagety

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata jsou už naložená v oleji, takže je nakrájené dejte na pánev, aniž byste ji předtím mastili. Přidejte jeden velký stroužek česneku (protlačený), jednu nasekanou chilli papričku, osolte, přidejte olivy (z každé udělám tak 3 menší kolečka). Na pánvi to nevařte, jen ohřívejte. Zatím si udělejte špagety (přidejte do vody olej, ať se nelepí). Hotové špagety ochuťte kořením na špagety, dosolte, přimíchejte směs z pánve. Na talíři zasypejte parmezánem. Stačí trocha.
2
Ta sušená rajčata se dají koupit na váhu (např. v Tescu u obslužného pultu se sýry) anebo i v menších obchodech ve sklenicích (cca 45 Kč). Oliv dávám jednu celou sklenku (tu nejmenší velikost - tenká vysoká). Je to dobré s tou chilli, když špagety jemně pálí.
3
Doporučuju jako večeři ve dvou s vínkem nebo zajímavé pohoštění pro návštěvu. Jako rodinný oběd kvůli tomu chilli moc ne (děti) :)
Zařazení: Pokrmy Z těstovin
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • millajs
    millajs |

    22. 1. 2015 15:24

    tak tak

  • Barbora
    Barbora |

    31. 12. 2012 10:21

    Tak jsem špagety uvařila a všichni jsme si pochutnali, sice to pak chtělo balíček žvýkaček, ale super.. :)) sice ten název je zavádějící, ale i tak se mi líbí tahle obměna :-D

  • pOKI
    pOKI |

    18. 9. 2011 13:05

    Souhlasím

  • dendra
    dendra |

    5. 9. 2011 18:34

    Tohle nejsou original italske recepty,, do Aglio Oglio nepatří ani olivy ani žádná sušená rajčata,, jenom chilli,olej a česnek ,, kdo to proboha vymýšlí?

  • Kristýnka
    Kristýnka |

    26. 10. 2010 13:51

    Naprosto úžasné, jednoduhé a velice dobré. :-) Tento recept si zapamatuji na dlouho.

  • Lenka Portofino
    Lenka Portofino |

    2. 5. 2010 16:16

    peperoncino ani neni nutne. tenhle recept je vynikajici proto, že je tak jednoduchy, ale je potreba pouzit dobre suroviny. navic snad jen sirokolista petrzel prezzemolo

  • hana haniya
    hana haniya |

    26. 1. 2010 15:51

    jak vím já tak italové olio aglio připravují jen s olejem a česnekem ovšem né protlačeným. přidají peperončino a je to hotovo.

  • Patrick Schmitt
    Patrick Schmitt |

    14. 1. 2009 15:02

    No, právě zde vložený odkaz je odkaz na pravý recept Spaghetti Aglio, Olio (e Peperoncini), který patří k itálským národním pokrmům. Proto název tohoto receptu trošku mate, což ovšem nevypovídá nic o kvalitě receptu. Není to sice nic pro mě, ale někdo jiný si možná pochutná.

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    7. 1. 2009 19:40

    nebo viz: http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNQOCQCOP3&id_kategorie=JNLPCOP5