Autor:

Aglio Olio špagety

Střední
Ingredience
Špagety 1 balíček
Sušená rajčata 1 sklenice
Černé olivy  
Parmazán
(cca 100 g = pravý asi 40 Kč)
 
Česnek  
Chilli papričky  
Sůl  
Pepř mletý  
Koření na špagety  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Rajčata jsou už naložená v oleji, takže je nakrájené dejte na pánev, aniž byste ji předtím mastili. Přidejte jeden velký stroužek česneku (protlačený), jednu nasekanou chilli papričku, osolte, přidejte olivy (z každé udělám tak 3 menší kolečka). Na pánvi to nevařte, jen ohřívejte. Zatím si udělejte špagety (přidejte do vody olej, ať se nelepí). Hotové špagety ochuťte kořením na špagety, dosolte, přimíchejte směs z pánve. Na talíři zasypejte parmezánem. Stačí trocha.

Ta sušená rajčata se dají koupit na váhu (např. v Tescu u obslužného pultu se sýry) anebo i v menších obchodech ve sklenicích (cca 45 Kč). Oliv dávám jednu celou sklenku (tu nejmenší velikost - tenká vysoká). Je to dobré s tou chilli, když špagety jemně pálí.

Doporučuju jako večeři ve dvou s vínkem nebo zajímavé pohoštění pro návštěvu. Jako rodinný oběd kvůli tomu chilli moc ne (děti) :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
3-
2.78 9 5 1
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Aglio Olio špagety

Komentáře

  1. Barbora   31.12.2012 | 10:21 | reagovat |

    Tak jsem špagety uvařila a všichni jsme si pochutnali, sice to pak chtělo balíček žvýkaček, ale super.. :)) sice ten název je zavádějící, ale i tak se mi líbí tahle obměna :-D

  2. dendra   05.09.2011 | 18:34 | reagovat |

    Tohle nejsou original italske recepty,, do Aglio Oglio nepatří ani olivy ani žádná sušená rajčata,, jenom chilli,olej a česnek ,, kdo to proboha vymýšlí?

    1. pOKI   18.09.2011 | 13:05 | reagovat |

      Souhlasím

      1. millajs   22.01.2015 | 15:24 | reagovat |

        tak tak

  3. Kristýnka   26.10.2010 | 13:51 | reagovat |

    Naprosto úžasné, jednoduhé a velice dobré. :-) Tento recept si zapamatuji na dlouho.

  4. Lenka Portofino   02.05.2010 | 16:16 | reagovat |

    peperoncino ani neni nutne. tenhle recept je vynikajici proto, že je tak jednoduchy, ale je potreba pouzit dobre suroviny. navic snad jen sirokolista petrzel prezzemolo

  5. hana haniya   26.01.2010 | 15:51 | reagovat |

    jak vím já tak italové olio aglio připravují jen s olejem a česnekem ovšem né protlačeným. přidají peperončino a je to hotovo.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit? Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit?
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web