Abnormálně chutná bábovka

moje hodnocení:

3,6

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 300
      g moučkový cukr
    • 1
      ks jupík
    • 3
      ks vejce
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 1
      hrst ořechy nasekané
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ingredience smícháme dohromady v řidší těsto a nalejeme do předem vymazané a vysypané formy.
2
Pečeme zhruba 45 minut na 170-180 °C. Podle toho jakou má barvu jupík poznáte, že je bábovka upečená.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Honza
    Honza |

    2. 3. 2012 14:14

    Tak peču zrovna...ale místo jupíku jsem tam dal mléko...to je jistější :-\

  • Daniela Klečková
    Daniela Klečková |

    25. 3. 2011 16:13

    Už se pečeeeee,tak jsem zvědavá na výsledek. :-P :-)

  • beata tuzinska
    beata tuzinska |

    30. 8. 2009 13:13

    Babovka sa podarila,lahucka,stavnata...chutila aj priatelovi,ktory sladke moc nemusi....

  • ja js
    ja js |

    5. 8. 2009 17:47

    ujde

  • Radka Kopecká
    Radka Kopecká |

    16. 11. 2008 20:32

    hm, vypadá to dobře o víkendu určitě vyzkouším.

  • Anonym
    Anonym |

    2. 1. 2008 12:24

    bábovka se nám povedla, i přesto že jsme jupík nahradili štavoui ze zavařených meruněk,

  • Marie Spáčilová
    Marie Spáčilová |

    6. 12. 2007 19:55

    Do těsta dávam vždy cukr krupici ,ale rozpustím ho.Takto i do těst kynutých.

  • Natka
    Natka |

    26. 9. 2007 01:45

    Jako malé dítě... barva jako Jupík. Nechápu, podle jaké příchutě to doma porovnáváte... Lepší bude asi kontrola špejlí, jak už tu bylo zmíněno

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    19. 9. 2007 13:38

    Nemusí být špatné, vyzkouším. Jen propečenost bábovky je asi jistější zkusit zapíchnutím špejle do těsta - pokud ji vytáhnete čistou, bez přichyceného těsta, je upečeno.

  • stáňa
    stáňa |

    12. 9. 2007 04:43

    na pečení možná stačí cukr krupice, nebo krystal,ale po zkušennostech je lepší moučka.lépe se rozpustí,a řekla bych, že se s ním v tomhle směru lépe pracuje a ve výsledku je to pak jemnější

  • lenka
    lenka |

    11. 9. 2007 21:05

    Zítra zkusím,nicméně poznámka k autorce:je zcela zbytečné dávat do těsta cukr moučka.Na každé pečení,pokud to není do másla,stačí cukr krystal,anebo krupice.

  • mia
    mia |

    11. 9. 2007 20:34

    hi hi, abnormálně podivná bábovka:-)))

  • Zuzka
    Zuzka |

    11. 9. 2007 11:23

    Vtipálku! To s tim Jupíkem je dobrej fór.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    10. 9. 2007 13:17

    Jupík je limonáda pro děti a podle toho jakou mám barvu ( žlutý, vínový, červený ... ) se asi pak dá poznat upečená bábovka.

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    10. 9. 2007 13:12

    Jupík je takové dětské pitíčko v lahvičce z plastu .Má asi 2 dl,bývá pomerančový,multivitamín apod.,ale nejsem autorka receptu a také mi není jasné,jak podle barvy poznám,že je upečeno.

  • Pavlínka
    Pavlínka |

    10. 9. 2007 13:06

    Nejsem autor,ale myslím si,že jupík je nápoj pro děti.

  • NIKY
    NIKY |

    10. 9. 2007 13:01

    Taky nevím co je jupík

  • Salome
    Salome |

    10. 9. 2007 11:24

    Já mám také dotaz - co je to jupík?

  • Zdena L.
    Zdena L. |

    10. 9. 2007 10:36

    prosím pěkně nějak nerozumím tomu, jak podle barvy jupíku mám poznat upečeční. děkuji