Nejprve uvaříme hodně do měkka očištěné vepřové nožičky s kouskem cibule, česneku a solí - nejlepší jsou zadní, jsou tam stopy masa. Ještě prochladlé obereme z kostiček, pokud možno všechny kostičky. Musím přiznat, že to je piplačka. A kůžičky necháme vychladnout. Pak ze scezeného vývaru uvaříme běžnou dršťkovku a místo drštěk nakrájíme kůžičky na drobno a vmícháme.
2
Místo drštěk plných cholesterolu máme polévku ozdravující naše klouby a podpůrný prostředek při hojení zlomenin.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Helena K.
|17. 1. 2008 14:55
To je ale dobrůtka,dávám za 1 !
Věra z Dc
|17. 1. 2008 13:22
Ivo dobrý recept jak se promazat bez alkoholu :-))
Iva
|17. 1. 2008 13:03
Opravdu výborná polévka to si klouby mlaskly, doufám, že teď budou fungovat - občas jim hodlám tuto lábuž dopřát.
helebra .
|26. 9. 2007 12:08
Polívka byla báječná.Pochutnala si celá má rodinka a výjmečně bez připomínek..davám za 1.
Poiu Qwerty
|26. 8. 2007 19:25
Polévka se mi fakt povedla. Máte tady fakt hodně mňam receptů!!!
Zina Marková
|25. 4. 2007 16:19
Polévka byla baječná!!!
Věra z DC
|28. 3. 2007 11:29
Polévka je supr, akorát, že když jsem obírala ty nožky tak jsem "ojedla, místy vyleštila" ty mrňavý kostičky, a že jich bylo ! No polévka voněla dala jsem hodně česneku a všeho co nesmí v "drškovce" chybět, ale ochutnat jsem mohla až druhý den protože jsem byla přecpaná z těch kostiček. Po vyndání z lednice jsem si musela polévku ukrojit, protože byla jako krásný pevný sulc. Tak kdo chce za studena - může sulc, po ohřátí byla též vynikající... doporučuji je fakt moc dobrá a dávám za 1****
Věra z DC
|26. 3. 2007 13:33
Tak už mám 5 nožiček, a už taky vím jak vypadaj zadní...... jsou delš. No nekupte 5 nožicek za 11,50 Kč. Večer budu pracovat na tomto receptu.
Zdenka Korábová
|20. 3. 2007 09:57
Jé, tak vy jste objevila další léčebný účinek nožičkovky, škoda, že to nepůsobí také na moje početné zájemce o polévku, určitě by si libovali redukční diety. Jsem milovnice nožiček a tak větší uvařené kousky obaluji jako řízek i za cenu té lepkavé přípravy. Jetě lepší by byly telecí, ale o těch se mi může jen zdát
jana Nesvadbová
|19. 3. 2007 09:04
To máte pravdu, zalepená jsem byla taky, ale polévka nám všem chutnala a jako přírodní zdroj - geladrimku je i levná. Příště jí udělám velký hrnec a dám do mrazáku po porci a budeme se občas "léčit" při jedné práci
Květa B.
|15. 3. 2007 07:17
No, nápad je to výborný, včera jsem to vyzkoušela.Ulepená jsem byla až za ušima, chuťově to celkem šlo.Jedl to dokonce i manžel, který nožky normálně nepozře.Dala jsem si trochu k večeři a dnes od 5 hod. běhám na WC.Takže to funguje i na dokonalé pročištění střev, ale příště si koupím raději ten Geladrink.