Autor:

Koláč místo žemlovky

Snadné
Ingredience
Rohlík
, žemle nebo starší mazanec či vánočku... cca 300 -
350 g
Moučkový cukr 100 g
Vanilkový cukr 1 ks
Mléko
dle potřeby, cca
500 ml
Vejce 3 ks
Tuk  
Ovoce
dle chuti - jablka, jahody, meruňky...
 
Prášek do pečiva 1 lžička
Drobenka:
Hrubá mouka 120 g
Moučkový cukr 120 g
Vanilkový cukr 1 ks
Máslo
změklé
100 g
Koláč místo žemlovky

Postup přípravy:

Starší pečivo si pomeleme, rozdrobíme nebo rozmixujeme. Žloutky rozmícháme s mlékem a cukry a sypkou směs pečiva s práškem do pečiva navlhčíme, promícháme a nakonec vmícháme i sníh z bílků. Vše rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech a poklademe čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Ovoce můžeme ještě posypat před posypáním žmolenkou skořicí, rozinkami oříšky nebo kokosem. Dáme péct do předehřáté trouby dozlatova. Koláč je výborný teplý i vychladlý. Je to taková ,,odnož,, žemlovky, kde se dá též dobře zužitkovat starší pečivo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1
Reklama
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Koláč místo žemlovky

Komentáře

  1. Němcová   16.12.2016 | 5:59 | reagovat |

    Skvělý recept :))))

  2. Šárka   10.01.2016 | 14:55 | reagovat |

    Dala jsem jablka, taky co jiného teď v zimě :) a výsledek úžasný!

  3. markapone333   24.05.2013 | 16:23 | reagovat |

    Moc dobrý :-)

  4. Verča   28.05.2012 | 17:33 | reagovat |

    Zkusila jsem ho z natvrdlých loupáků a rohlíků, naskládala jahody a než bych řekla švec bylo hotovo.

  5. Dita Slámová   02.10.2011 | 19:55 | reagovat |

    Rodinka koláč zblajzla s kakaem ještě vlahý a nikdo ani nepoznal že by byl z nesnědených rohlíků.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web