Vejce natvrdo: 11 lahodných způsobů, jak s nimi naložit

Vejce natvrdo: 11 lahodných způsobů, jak s nimi naložit

Stejně jako každý rok, i letos vám po Velikonocích zbyde velké množství vajec, která je potřeba co nejdříve zpracovat. Poradíme vám 10 způsobů, jak je zužitkovat, a přesto si pochutnat i na něčem jiném, než jenom na klasické vajíčkové pomazánce.

1. Vajíčková pomazánka s červenou řepou

2. Skotská vejce

Tradiční skotský pokrm, který u nás není až tak známý. Jedná se o vejce natvrdo obalená masem v trojobalu. Použít můžete jak kuřecí prsa, tak mleté hovězí, oboje chutná skvěle!

3. Roláda s vajíčkovým salátem

Nádivky a slané rolády k Velikonocům zkrátka patří! Vejce natvrdo zpracujte do salátu a tím pak naplňte roládu, kterou nechte ztuhnout v lednici.

4. Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Studená rychlovka s rajčaty, kterou perfektně dochutí nakládané okurky. A pokud chcete odlehčenou verzi, nahraďte polovinu majonézy bílým jogurtem.

5. Jarní vajíčková pomazánka

6. Ruské vejce

Kdo by neznal ruské vejce? Servíruje se ve školních jídelnách i během novoročních oslav. Základem je správně ochucený salát s mrkví, celerem a bramborami. Nezapomeňte podávat v misce společně se šunkou!

7. Kuřecí roláda s nádivkou

Lahodný recept, na kterém si pochutná celá rodina! Kuřecí roláda plněná nádivkou a vejcem vyžaduje trochu trpělivosti, aby se během pečení neuvolnila, proto je potřeba rolovat pečlivě.

8. Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Placičky z vajíček natvrdo můžete připravit k obědu, večeři, ale výborně chutnají i zastudena v housce. A pokud se vrhnete do většího počtu porcí, tak vám garantujeme, že vykoledovaná vejce zpracujete raz dva!

9. Vajíčková pomazánka s medovou hořčicí

10. Plněná sekaná pečeně

Sekaná patří mezi celoročně oblíbené recepty, které můžete obměňovat podle sezóny. Možná vás překvapí, jak skvěle funguje v kombinaci s vejcem uvařeným natvrdo! Doporučujeme plněnou sekanou obalit dušenou vepřovou šunkou, aby během pečení nepraskla.

11. Tradiční vajíčková pomazánka

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky