Kuřecí roláda s nádivkou - nejen velikonoční

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1500
      g kuře vykoštěné, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 1,5
      ks rohlík - starší
    • 2
      ks vařená vejce
    • 3
      lžíce bylinky nebo spařené kopřivové listy, 2-
    • 200
      g uzené maso nebo slanina
    • 2
      stroužek česnek strouhaný
    • 1
      dl mléko dle potřeby, cca
    • 0,5
      ks paprika - barevná, nemusí být
    • máslo - slabý plátek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře očistíme a odkostíme. Plát masa osolíme z obou stran a položíme na plát alobalu kůží dolů.
2
Starší rohlíky drobně pokrájíme, navlhčíme mlékem, smícháme s rozšlehaným vejcem, česnekem, posekanými bylinkami (spařenými kopřivami), pokrájeným uzeným masem (slaninou), osolíme, opeříme a směs rovnoměrně rozetřeme na plát vykoštěného kuřete. Vejce natvrdo oloupeme, rozpůlíme a poloviny vajec naskládáme vedle sebe na nádivku.
3
Kuřecí plát pak pevně zavineme pomocí alobalu (s ním i zezačátku pečeme) a přeneseme do pekáčku. Podlijeme vodou a pečeme cca 25-30 minut v alobalu, ten pak opatrně odstraníme, roládu potřeme plátkem másla a dopečeme dozlatova ještě asi 30 minut za občasného podlití a přelití výpekem.
4
Podáváme s bramborovou přílohou nebo jako studené pohoštění se zeleninou a pečivem.
5
Pro barvu místo papriky můžeme vmíchat do nádivky slabé nudličky mrkve nebo hrášek, vše záleží na naší chuti. Například místo česneku můžeme použít špetku muškátového oříšku.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tereza Povolná
    Tereza Povolná |

    27. 3. 2016 16:31

    Měla jsem trochu nešikovné ruce při zamotávání a tak jsem potřebovala krapet manželovi asistence, ale všechno nakonec dopadlo víc než výborně a roláda je prostě božská <3 .

  • Bohuslava Suchá
    Bohuslava Suchá |

    9. 4. 2012 09:22

    Dělám jí podobně a často, je vynikající. Vlastně jsem si na sebe upletla i bič, protože za mnou chodí i naši známí, které nedokážu odmítnout a peču ji je na oslavy, svatby atp. Stejně se dá naplnit i celé kuře a tak ho připravuji k bramborám, roládu máme raději ve studeném stavu.

  • Kája
    Kája |

    12. 8. 2011 15:59

    Povedla se krásně O:-) ! Když jsem jí krájela teplou, tak se trochu rozpadala, ale po zchladnutí šla krájet hezky naslabo :-) .