Nejprve vytvořte koprové pyré. Olivový olej ohřejte v kastrolu na 80 – 90 °C a nalijte do menší nádoby. Přidejte otrhaný kopr a ponorným šlehačem...
více o Koprová omáčka
Krevety očistíme, kdo chce, poslední díl (ocásek) můžeme ponechat. Během jídla si je za ocásek můžeme brát rovnou z talíře a až poté dávat na...
více o Koprové krevety s těstovinami
Uvaříte špagety, ale jen tak na půl doby, než je psáno. Na pánvičce osmahnete kousky kuřecího (může být ale i vepřové či mleté) masa. Na něj vylijete...
více o Torta di spaghetti KOPRA
Brambory očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka. Vejce uvařte natvrdo a po vychlazení oloupejte.
V hrnci rozehřejte máslo, přisypte mouku a na...
více o Koprovka s vejcem
Filety lososa pokapeme citronem a necháme zhruba půl hodinky při pokojové teplotě odležet. Poté osušíme, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle...
více o Losos s koprovým přelivem
Důležité je vytáhnout si mléko a smetany cca hodinku předem, aby měly pokojovou teplotu, než začneme vařit.
V hrnci na mírném plameni smícháme odhadem...
více o Koprovka z Valašska
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na plátky nebo kostičky pokrájené očištěné lesní houby (hříbky, klouzky...)...
více o Houbová omáčka s koprem a zakysanou smetanou
Cukety omyjte a škrabkou na zeleninu nakrouhejte na tenké pátky. Dejte je do cedníku, důkladně osolte, rukama opatrně promíchejte, ať je nepolámete, a...
více o Cuketové pickles s koprem
Quinou zalijte dvojnásobným množstvím vody, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte 15 minut. Pokrájejte ředkvičky, okurku a cibulky na kolečka. Kopr...
více o Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem
Řepu a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, řepu ihned zastříkněte trochou červeného octa. Cibuli nasekejte nadrobno, kopr na drobné kousky.
V...
více o Řepová polévka s koprem
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, společně s novým kořením a bobkovým listem nebo drceným kmínem dle chuti. Osmaženou...
více o Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Plec odblaníme a dáme do pekáčku. Mírně ji osolíme a poklademe 40 g másla nakrájeného na plátky. Maso podlijeme 150 ml vody a přiklopíme. Pečeme v...
více o Koprová omáčka s houskovými knedlíky
Vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vanilkovým aroma do pěny. Přidáme mouku s maizenou a dobře promícháme. Z oplatek vykrájíme kolečka s...
více o Vanilkové kopečky
Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh, přidáme zbylé suroviny a opatrně promícháme. Necháme chvilku stát, pak sáčkem s hladkou trubičkou...
více o Oříškové kopečky
Nejprve si připravíme krém: smetanu se ztužovačem ušleháme do tuha, přidáme cukry a opatrně vmícháme zakysané smetany.
Dortovou formu vyložíme piškoty...
více o Banánová kopule
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a lehce natřeme omáčkou, smíchanou z kečupu, hořčice, pepře a pár kapek olivového oleje. Dáme do chladna....
více o Krkovička s kopečky
Fazolky zalijte studenou vodou a nechte odstát přes noc.
Druhý den je uvařte.
Krátce před dovařením přidejte brambory nakrájené na kostky, osolte a...
více o Kopaničářská zelňačka