Na pánvi rozehřejeme olej a necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, dáme do pánve a krátce...
více o Kuře na paprice s domácími šalvějovými noky
Den předem v misce smíchejte všechny suroviny lžící do hladka a překryjte potravinovou folií. Misku nechte položenou na kuchyňské lince cca 10 až 12...
více o Skvělý domácí kváskový chleba
Do mísy dejte žloutky, přilijte citronovou šťávu a začněte důkladně šlehat metlou. Za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem olej. Vytrvejte a...
více o Domácí bylinková majonéza s česnekem
Uděláme těsto den předem. Do misky s polohrubou moukou přidáme osolenou horkou vodu a dobře zamícháme. Až bude těsto hotové, tak to zabalíme...
více o Domácí Gjóza (taštičky)
Směs pokrájené zeleniny napěchujte do důkladně vymyté sklenice. V převařené vodě rozpusťte sůl a solným roztokem zalijte zeleninu tak, aby byla celá...
více o Domácí kvašená zelenina
Mléko zahřejte na 40 až 42 °C, rozmíchejte v něm důkladně lžíci jogurtu a rozdělte do vysterilizovaných skleniček. Dobře je uzavřete, na 4 hodiny je...
více o Domácí jogurt
Piškot: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme....
více o Piškot s pudinkem pro děti i dospělé
Brambory dobře omyjte, ale neloupejte. Ostrým nožem nebo na mandolíně je nakrájejte na velmi tenké plátky a namočte je asi na půl hodiny do ledové...
více o Domácí smažené brambůrky s chilli omáčkou
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Pak společně s moukou a vejcem vypracujeme na kompaktní těsto, já na to používám robota, protože je to...
více o Štrúdl z domácího těsta
Droždí smícháme se lžící krupicového cukru a mouky, přilijeme třetinu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
Ze zbylé mouky, krupicového a...
více o Domácí buchtičky s krémem
Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín a důkladně promícháme. Přilijeme vodu a vypracujeme těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme 8 - 12 hodin...
více o Domácí chleba bez hnětení
Předehřejte troubu na 170°C. Pořádně osolte vodu, vložte fleky (pokud používáte kupované vařte 2/3 doby uvedené na obalu), chlazené vařte 2 minuty.
Na...
více o Skoro domácí šunkofleky
Nejdříve si připravte domácí majonézu. (Případně si můžete přípravu usnadnit koupenou)
Poté do mixéru dejte nakládané okurky, kapary, šalotku nebo...
více o Nejlepší domácí tatarka
Maso dobře očistěte, zbavte všech blanek, nakrájejte na větší kostky a umelte. Šalotku a jarní cibulku nakrájejte najemno. Petrželku a okapané kapary...
více o Domácí tatarák s chlebovými chipsy
Vepřový bok a hovězí maso očistíme, nakrájíme na větší kousky a na masovém strojku umeleme.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Cibuli s...
více o Domácí sekaná pečeně
Nejprve nasekejte cibuli, nakrájejte okurky a nastrouhejte mrkev na větší kousky.
Mezitím uvařte párky ve vodě.
Bagety na hot dog v půlce rozřízněte,...
více o Hot dog
Máslo necháme při pokojové teplotě změknout a pak společně s moukou a vejci vypracujeme kompaktní těsto. Já na to používám kuchyňského robota, protože...
více o Jablečný štrúdl z domácího těsta
Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku promíchejte s kořením, solí a práškem do perníku. V míse prošlehejte dýňové pyré, vejce, mléko, máslo a cukr....
více o Dýňové donuty s dýňovým máslem
Do mixéru dáme oloupané banány. Přilijeme kokosové mléko a přisypeme kakao. Mixujeme do hladka. Rozmixovanou směs nalijeme do krabičky a uložíme na 6...
více o Domácí zmrzlina
Všechny ingredience dejte do takové sklenice, do které se vám vejde tyčový mixér, ne o moc větší. Pak do sklenice vložte tyčový mixér, zapněte jej a...
více o Domácí pikantní majonéza
Sušenky rozmixujte s pokrájeným studeným máslem na drobenku.
Rozdělte ji do skleniček a lehce stlačte lžící.
Jahody omyjte a zbavte je stopek. Asi...
více o Domácí pribiňák s jahodami