Do silnějších plátků masa uděláme hluboké zářezy a tak vytvoříme kapsu, nebo můžeme například z kusu masa (ořechu, karé...), vždy jeden slabší plátek...
více o Vepřové kapsy ve smetanových bramborách
Vepřovou plec pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibule pokrájíme na jemno a česnek drobně nasekáme. Oloupané kedlubny pokrájíme na kostičky...
více o Vepřové ve smetanových kedlubnách
Cibuli, česnek a zázvor oloupejte. Cibuli s česnekem nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Batáty oloupejte a pokrájejte na kostky velikosti sousta...
více o Voňavé batátové karí
Vezmeme dva banány, nakrájíme je na kolečka a přidáme do mísy.
Poté přidáme k banánům dvě rozkleplá vajíčka.
Směs vajíček a banánů metličkou zamícháme...
více o Výborné Kávové Lívance
Do vepřové špičky uděláme opatrně hlubokou kapsu, kterou osolíme zvenčí i uvnitř. Pórek nahrubo pokrájíme a nasypeme do pekáčku nebo zapékací mísy....
více o Vepřová kapsa na pórku s cuketovou nádivkou
Pro 4 - 5 osob, budeme potřebovat předem uvařit cca půl kila krup. Ty po uvaření scedíme a necháme řádně okapat.
Vepřové maso upečeme klasicky, tak...
více o Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Tibetskou houbu zalijte polotučným nebo plnotučným mlékem. Pokud chcete vyrobit kefír z vody, použijte vychladlou převařenou a přidejte pár kousků...
více o Tibetský vodní kefír
Začněte den předem. Cukr a droždí rozmíchejte v malé misce na hladkou kašičku. Nechte na teplém místě pár minut stát, ať se droždí zaktivuje. V...
více o Kynutý věnec s malinami
Začněte majonézou kešú. Ořechy namočte přes noc do vody a druhý den je slijte. Rozmixujte je společně s ostatními surovinami dohladka.
Připravte...
více o Veganský burger s majonézou kešú
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, vmícháme ostatní ingredience a nalijeme do velké, vymazané a vysypané formy. Peče se ve vyhřáté troubě na 180 °C cca...
více o Bábovka z vaječného koňaku II.
Vejce s cukrem ušleháme do pěny a přidáme zbylé ingredience. Vše smícháme nebo ušleháme a nalijeme do vymazané formy.(Já dávám na plech, bábovka se...
více o Bábovka z vaječného koňaku III.
V osolené vodě uvaříme na kostičky nakrájené brambory a zvlášť pohanku. Na sádle opečeme kolečka klobásy. Cibuli nastrouháme, česnek utřeme. Poté vše...
více o Kontrabáš z pohanky
Fazole namočíme přes noc, propláchneme a dáme vařit do studené vody (asi tak litr a půl). Až začnou vařit, přidáme papriky vcelku, jen zbavené semínek...
více o Fazole z kláštera "Sv. Konstantin a Elena"
Cukr utřeme se žloutky, přidáme olej, mléko, mouku, prášky do pečiva, kakao a nakonec opatrně vmícháme sníh. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a...
více o Kostky Kongo
V hrnci osmahneme cibulku, a přidáme fazole v rajčatové omáčce z konzervy. Okořeníme např. chiili vločkami, granulovaným česnekem, osolíme. Přidáme...
více o Fazole z konzervy
KORPUS (2 plechy):
Ušlehat bílky s cukrem dotuha, poté po jednom zašlehávat žloutky, přidat po lžících olej a nakonec ručně zamíchat mouku s práškem...
více o Dort "Hlava koně"