• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Základní máslový krém
    Napište svůj komentář k receptu

    Základní máslový krém

    autor: František Brusák
    0.0
    moje hodnoceni
    3.7
    hodnotilo: 13
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Základní máslový krém
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 250
        ml mléko
      • 125
        g tuk
      • 80
        g cukr moučka
      • 1
        ks vanilkový pudink

    Postup přípravy receptu

    1
    Přidáním různých přísad do základního krému získáme celou řadu dalších druhů krémů.
    2
    VANILKOVÝ - do základního krému přidáme vanilinový cukr, příp. pár kapek vanilkové esence.
    3
    KAKAOVÝ - do základního krému přidáme 1 lžíci kakaa
    4
    NUGÁTOVÝ - přidáme 3 - 5 lžic Nugety. V tomto případě můžeme při přípravě základního krému
    5
    použít méně cukru. Naopak můžeme přidat nastrouhané mandle nebo oříšky.
    6
    ČOKOLÁDOVÝ - vmícháme po částech 50 g změklé nebo nastrouhané čokolády
    7
    KÁVOVÝ - přidáme 1 lžíci silné černé nebo instantní kávy
    8
    KOŇAKOVÝ - po částech vmícháme 3 lžíce hustého vaječného koňaku.
    9
    KOKOSOVÝ - přidáme 4 lžíce strouhaného kokosu. Také můžeme přidat trochu rumu, který ale
    10
    přidáváme po kapkách.
    11
    MANDLOVÝ - přidáme 4 lžíce oloupaných jemně nastrouhaných mandlí a pro výraznější chuť i
    12
    trochu mandlového likéru.
    13
    OŘECHOVÝ - vmícháme 3 - 5 lžic jemně nastrouhaných nebo umletých vlašských ořechů nebo
    14
    lískových oříšků
    15
    OVOCNÝ - přidáme 2 lžíce zavařeniny nebo na drobné kousky pokrájené kandované nebo dobře
    16
    okapané kompotované ovoce.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Smažený máslový celer

    Smažený máslový celer

    Máslový ležák proti depresi

    Máslový ležák proti depresi

    Francouzský máslový koláč Chinois

    Francouzský máslový koláč Chinois

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • nikola
      nikola | 1. 7. 2016 16:49

      sabčo díky zkusím ho ;-)

    • Skypy
      Skypy | 19. 2. 2016 04:52

      ;-)

    • Chitush
      Chitush | 17. 10. 2015 12:01

      Asi jo, ale plně s Vámi souhlasím je to celkem otrava číst takové ,,recepty,,

    • Lucie
      Lucie | 15. 5. 2015 15:31

      Super krém,děkuji

    • Mirth
      Mirth | 27. 3. 2015 16:14

      Jako krém je dobrý, ale to je proboha takový nepřekonatelný problém napsat k receptu 1 větu typu "ušleháme máslo s cukrem a do této hmoty vmícháme vychladlý pudink, který jsme připravili z mléka a jednoho sáčku pudinku?"... :-\ O:-)

    • Iveta
      Iveta | 16. 8. 2014 21:04

      Je vyborny <3 .. opravdu se musi studeny nebo vychladly pudink.. delala jsem rovnou z dvojite davky...mnamka..

    • anonym
      anonym | 23. 3. 2014 14:48

      Díky moc jste skvělý :-) :-)

    • zvokon
      zvokon | 12. 1. 2014 16:18

      Pekne blby recept. Vsechno v hajzlu.

    • zuza
      zuza | 22. 12. 2013 11:04

      Když se krém zdrcne, stačí nahřát ve vodní lázni a znovu vyšlehat. Popřípadě znovu vychladit.

    • mhanuliatko | 26. 3. 2013 20:46

      Kiki, mohu se zeptat, kolik cukru davate do vašeho kremu?

    • Sabca
      Sabca | 31. 1. 2013 14:39

      Nesmíte to máslo dávat do horkého pudingu... Ja ho delam tak, ze si ze 600/700ml mleka a dva vanilkove pudingove prasky a 4 lzice cukru uvarim puding. Po uvareni posypu povrch vanilkovym cukrem a pak jej vliju do mixeru a mixuji do vychladnuti. Po te pridam 600g masla nakrajeneho na kousky a vysleham.. a hotovo... pak z nej muzu udelat klidne i ovocny, orechovy, kavovy, proste libovolny krem. Davat do horkeho pudingu maslo je pitomost =-O ... pak to neni zakladni krem maslovy, ale uz nejake jine nahrazky...

    • Kiki Picklová
      Kiki Picklová | 10. 12. 2012 16:02

      Já si krém dělám tak, že si 3 balíčky pudinkového prášku uvařím do hustého pudinku v 1L mléka. Těsně před tím jak dovařuju pudink, přidám cukr moučku a vařím minututku. Stlumím plamen a vezmu si mixér - ruční a máslo - Heru a nebo Stelu - ostatní tuky, másla a margaríny se vám zdrcnou. Ještě do teplého pudinku zašlehávám roztopené máslo a šlehám max.5minut. Zde přidávám buď aroma - jaké chci a nebo barviva. Takto uvařený krém si vliju do misky a nechám zchladnout. Když je krém už schladlý dám jej na celou noc do lednice ztuhnout. Na druhý den je krásně vláčný a tuhý - vhodný na cukroví, dorty, dezety, zákusky, prostě na vše. :) Navíc nechutná jako hrudky másla a nebo hrouda pudinku. :) :-) Ja libo banánový krém - pudink volím banánový + rozmačkám 1 banán do pudinku. Je libo jahodový krém - volím jahodový pudink + jahodovou marmeládu s kouskjy jahod zašlehávám do pudinku. Je libo pořádně čokoládový krém - pudinky volím čokoládové + při vaření a šlůehání vložím mléčnou čokoládu - jak bude chladnout, vždy přidávám nasekou čokoládu - tak vznikne krém s kousky čokolády. Je libo nugátový - pravý krém - volím nugátové pudinky + vmíchám jak se vaří 3kostky nugetek - bonboniera, jak nemáte, přidám 2-3PL dobré nugety (Nutela) - tady nedávám moc cukru. A jesště se s vámi musím podělit o bezvadnou zkušenost, loni jak jsem dcerce dělala dort (tak aby byl barevný) udělala jsem si základní smetanový pudink, rozdělila jsem si ho na dvě půlky, do jedné zašlehávala jahodovou marmeládu + červené barvivo - aby byl krém výraznější a druhou půlku jsem si ochutila 4 PL švestkovými povidly a k tomu modré barvivo. Krémy suprově ladily a mezi světlým korpusem vypadaly zajímavě. :) :) Snad se vám mé receptíky budou hodit. :)

    • Kristýna
      Kristýna | 27. 10. 2012 17:46

      Nejdrive se musi uvarit pudink podle navodu ale jen v 250 az 300ml mleka. Pri vychladnuti se obcas promicha. Behem chladnuti se utre maslo s cukrem a kdyz je pudink vychladli tak se po lzickach prida do utreneho masla s cukrem. A zakladni krem je hotov.

    • lusynda
      lusynda | 3. 9. 2012 13:11

      hrúúúza mléko a tuk oddělené a zdrclé !!!

    • Anna
      Anna | 23. 5. 2012 14:49

      Máte pravdu. Hrůza !!!

    • Natalie
      Natalie | 23. 5. 2012 14:48

      Mě to taky nejde !!!!! Také řídký krém a zdrclé máslo !!!!!!!!!

    • Hana
      Hana | 13. 12. 2011 19:13

      Katastrofa! Řídký krém, zdrclé máslo...

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Nepečené Prosinec Šlehání Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mléko Tuk Vanilkový pudink
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Tvarohová bábovka III.

    Tvarohová bábovka III.

    Svíčková z kuřete

    Svíčková z kuřete

    Španělské ptáčky trochu jinak

    Španělské ptáčky trochu jinak

    Česneková krkovička naložená v mléce

    Česneková krkovička naložená v mléce

    Vepřová pečeně Robert

    Vepřová pečeně Robert

    Makové řezy s citronem

    Makové řezy s citronem

    Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

    Ledový salát s česnekovo-koprovou…

    Jemná hrachová kaše

    Jemná hrachová kaše

    Makové (ořechové) muffiny

    Makové (ořechové) muffiny

    Doporučujeme

    75 minut
    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi, slaninou a fetou

    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi,…

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    20 minut
    Česnečka

    Česnečka

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    Poslední sledované recepty

    371
    Americká mrkvová buchta
    Americká mrkvová buchta
    249
    Segedínský guláš maďarské babičky
    Segedínský guláš…
    248
    Kuře „strejdy z Hlinska“
    Kuře „strejdy z Hlinska“
    31
    Palačinky
    Palačinky
    24
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy

    Zajímavé články

    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    AHA.cz Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    AHA.cz Deník Aha! 5.3.2021

    Deník Aha! 5.3.2021

    Dáma.cz Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Dáma.cz Jak poznáte, zda je to láska, nebo chtíč? Tyto pocity vám napoví, že chcete jen sex

    Jak poznáte, zda je to láska, nebo chtíč? Tyto pocity vám napoví, že chcete jen sex

    Ženy.cz Malé černé šaty: Jak se měnila jejich podoba v průběhu let?

    Malé černé šaty: Jak se měnila jejich podoba v průběhu let?

    Maminka.cz Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Tak socialistický plán pro důchody jsme ještě neměli!

    Vladimír Pikora: Tak socialistický plán pro důchody jsme ještě neměli!

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    • Recepty.cz
    • Základní máslový krém
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí