Voňavé řízky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: aknesad

Suroviny

Vložit do nákupu
    • maso na řízky, je jedno jaké zvolíme jestli kuřecí, vepřové..., vejce, hladká mouka
    • strouhanka
    • olomoucké tvarůžky (syrečky)
    • olej na smažení - množství podle strávníků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jde v podstatě o klasické řízky. Vtip je v tom, že do strouhanky najemno nastrouháme tvarůžky. Takže maso naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku a pak ve strouhance s tvarůžky. Poměr strouhanka - tvarůžky asi tak 1:1. Pak smažíme.
2
Kdo zkusil, tak jen chválil.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • ajka
    ajka |

    30. 1. 2007 15:46

    Vyzkoušela jsem a musím pochválit. Moc dobré.

  • Eva Václavková
    Eva Václavková |

    26. 1. 2007 14:45

    mňam ,mňam a ještě jednou mňam.....jednoduché a výborné

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    25. 1. 2007 16:56

    Dělám podobné řízky s tím rozdílem, že tvarůžky položím na maso, které přeložím na polovic, a pak obaluju v klasickém trojobalu a smažím.

  • Anina
    Anina |

    25. 1. 2007 14:47

    Těmi tvarůžky bych doma asi neuspěla, ale věřím že to může být zajímavá kombinace chutí.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 1. 2007 13:50

    Nevěděla jsem co dnes k obědu a po přečtení tohoto receptu mi to nedalo, abych ho nevyzkoušela. Je to klasika, ale ty tvarůžky to skvěle ozvláštnily. Moc nám chutnalo.