Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová kýta
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • kmín
    • 1500
      g brambory
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 1
      ks sladká smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji orestujeme cibulku. Na pekáč klademe na kolečka nakrájené brambory, na ně cibuli a posolíme.
2
Na cibuli rozložíme plátky masa, okořeníme a opět dáváme vrstvu brambor, posolíme, pokmínujeme a všechno zalijeme sladkou smetanou.
3
Pečeme asi 1 hod. a těsně před podáváním sypeme nastrouhaným sýrem. Jako přílohu můžeme použít hlávkový salát.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Milan Kroupa
    Milan Kroupa |

    19. 3. 2008 12:57

    Výborný dík za recept!

  • Eliška Mlynářová
    Eliška Mlynářová |

    28. 1. 2007 16:00

    Maso jsem orestovala,brambory jsem nastrouhala na plátky,přidala cibuli a pórek zalila smetanou,zasypala nivou a eidamem. Je to dobrota nezůstalo vůbec nic.Příště přidám ještě žampióny.

  • Alžběta Adamíčková
    Alžběta Adamíčková |

    25. 1. 2007 18:29

    Koťas díky, to byl dobrý typ s tou předpřípravou, jen si člověk zadělá strašnýho nádobí.. :-) ale jinak pochoutka mňam mňam

  • LADISLAV KOTÁSEK
    LADISLAV KOTÁSEK |

    14. 1. 2006 09:01

    lepe je maso nejdříve prudce orestovat a brambory uvařit ve slupce pak, lépe nasají zálivku a já to zalívám omáčkou se smetany,nivy,sýra a másla.jinak je to super a nikdy nezbude ani kousek ikdyž se toho vaří čím dál víc. kotas

  • Katka
    Katka |

    15. 9. 2005 13:45

    To s tím alobalem je fakt lepší, protože jinak je maso děsně tuhé. Ale manžel si toto jídlo zamiloval :o)

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    22. 1. 2005 15:22

    Je to mnamka děláme to sice trochu jinak (tedy bez kmínu) ale každý to u nás prostě miluje. Vlastně necháme brambory s masem pod alobalem do měkka a smíchame smetanu se sýrem a přelijeme dáme odkryte do trouby a pečemu do zružovění vrchu. Mnam zitra to dělám na oběd

  • Anonym
    Anonym |

    22. 1. 2005 13:39

    To je ale mňamka!